81 водачи глобени за неправилно паркиране

81 водачи са глобени за неправилно паркиране от 21 януари, когато в сила влязоха промените в закона за движение по пътищата, съобщават от Областната дирекция на МВР. Собствениците на моторните превозни средства следва в седемдневен срок от получаването на известието да заплатят наложената санкция. В противен случай при последваща проверка пътните полицаи ще отнемат свидетелства за управление на автомобили и ще бъдат издавани заповеди за прилагане на принудителни административни мерки.

От началото на годината до края на януари на територията на областта са регистрирани общо 118 пътнотранспортни произшествия, от тях тежките са 9, с 12 ранени граждани, загинали няма. През същия период на 2016 г. пътните инциденти са били 116, от тях 13 тежки, с 1 загинал и 16 ранени.

През отчетения период на територията на ОДМВР – В. Търново, са установени общо 3395 нарушения на Закона за движение по пътищата. От тях 3294 са допуснати от водачи на превозни средства и 7 от пешеходци. Най-голям е броят на нарушенията за ограничение на скоростта – 1528.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.