1074 четения

Даниела Давидкова е първият независим кандидат за депутат от областта

ПЪРВИЯТ КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ВНЕСЕ ВЧЕРА ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В РИК в старата столица, научи „Борба“.

42-годишната Даниела Давидкова ще участва като мажоритарен кандидат, издигнат от тричленен инициативен комитет. Зад кандидатурата й стои обаче партията на бившия социалист „Нормална държава“, потвърди нейният областен координатор Михаил Михалев. Той уточни, че заради липсата на юридическа регистрация партията ще издигне в София и в още няколко областни града мажоритарни кандидати за участие в изборите на 26 март. Решението на РИК във Велико Търново ще стане ясно до няколко дни, а Даниела Давидкова ще трябва да събере минимум 1200 подписа, които да се внесат в комисията до 21 февруари.

„Не съм партиен член, родена съм и 18 години съм живяла в Свищов. Сега работя и живея в София. Приех да участвам, защото все отнякъде трябва да се започне. Това ще е тест дали наистина 2,5 милиона българи, които гласуваха на референдума, искат промяна“, коментира Даниела Давидкова. Тя е завършила финанси и кредит в Стопанската академия в Свищов и има около 20-годишен стаж в областта на хотелиерството. Омъжена е, с едно дете. За да стане депутат от областта, ще й трябват поне 6500 гласа.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!