14 четения

„Кой е по-хитър?“ в Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 11 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Габрово. „Кой е по-хитър?“ е премиерният спектакъл, чийто режисьор е Съби Събев. Негова е и драматизацията по народната приказка. Автор на сценографията и куклите е Павлина Василева, а на музиката – Георги Гарчов. Илона Господинова, Симеон Тодоров и Христина Пенкова играят в постановката. Още една пиеса по мотиви от българска народна приказка прибавя към репертоара си Кукленият театър, поради интереса на малките зрители, които наистина харесват родните истории с щастлив край.

Който хитрува, бива надхитрен и става за смях. „Кой е по-хитър?“ е хумористична приказка за главния герой Петър – ратай, измамен от своите чорбаджии. А втората сюжетна линия в пиесата разкрива отношенията между баба и дядо, които се познават от младини, но се преоткриват на старини. Така че спектакълът е колкото детски, толкова и семеен.

Новото представление ще очарова зрителите с пъстър декор, оформен в стилистиката на автентична картина от народния бит. Действието се развива около селската ограда, на чардака, под лозницата на селския двор, където се появяват актьорите. Те разказват своята приказка с изразните средства на кукленото театрално изкуство с много талант и оригинален хумор.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!