7 четения

Реформаторите в областта искат за водач национален лидер на една от партиите в блока

ТРИТЕ ФОРМАЦИИ ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК НА ОБЛАСТНО НИВО ФИНАЛИЗИРАТ НОМИНАЦИИТЕ СИ ЗА ОБЩАТА КАНДИДАТ-ДЕПУТАТСКА ЛИСТА, а в понеделник областният предизборен щаб ще утвърди кандидатите. Според проверка на „Борба“ нагласите са за водач да бъде издигнат някой от лидерите на блока на национално ниво, тъй като номинации за първото място има за Меглена Кунева и Найден Зеленогорски от ДБГ, за председателя на СДС Божидар Лукарски, както и за лидера на БЗНС Николай Ненчев.

От ДГБ предлагат още в листата да влязат местните политици Ангел Янчев, който е областен координатор на партията, частният съдебен изпълнител Виктор Георгиев, д-р Красимир Попов и доц. Бисер Кръстев от Свищов. От СДС в старата столица са категорични, че няма да предлагат водач от общинската структура, но признават, че водят разговори за това с бившия кмет на Свищов Станислав Благов, както и с досегашния зам.-здравен министър д-р Ваньо Шарков.

От БНЗС към момента са номинирали само именития треньор и състезател по шахмат Светла Йорданова. Според областния председател на СДС Мирослав Трифонов листата ще е от 16 позиции, като представителите на партиите ще имат най-много по четирима кандидати, за да може за депутати да бъдат номинирани и представители на гражданска квота.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Един коментар за “Реформаторите в областта искат за водач национален лидер на една от партиите в блока

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!