41 четения

Спретнаха агентурно минало на новия областен управител, той отрича

Само ден след като правителството назначи подполковник Николай Йоцов за служебен областен управител, тръгнаха коментари за негово агентурно минало. Твърди се, че това станало ясно през 2013 г. заради участието му като кандидат за народен представител при проверката, която се прави на всички листи. Тогава се оказало, че Йоцов е бил агент на бившите служби под името Арда. На тези избори новият губернатор беше в листата на политическа партия „Нова алтернатива“, чийто председател е някогашният военен министър от правителството на Станишев – Николай Цонев. Справка в РИК показва, че тази листа е събрала подкрепата на 530 жители на Великотърновска област. Освен кандидат-депутат новият управник беше и кандидат за общински съветник от Велико Търново от листата на Български демократически център на миналите местни избори. За него са дали преференциален вот 55 жители на общината.

„Ако не се бях явил на последните местни избори като кандидат за местен парламентарист, нямаше да разбера, че ми е било спретнато такова досие. Тогава изплува фактът за явочна квартира, но дори и представа нямам за това. Категорично мога да заявя, че с мен никой от бившите тайни служби не е разговарял, нито пък аз съм написал и ред срещу друг човек“, коментира пред медии вчера Николай Йоцов.

Той сподели, че е приел да оглави губернаторския пост, след като му се обадили от кабинета на служебния премиер Огнян Герджиков.

„Попитаха ме дали се наемам да бъда назначен на тази отговорна длъжност и дали имам управленски опит. През годините съм работил с много хора и затова приех предизвикателството“, каза още Йоцов.

Той допълни, че вчера е свикал работещите в областната администрация и ги е уверил, че няма да прави чистки и няма да се поддаде на никакъв натиск.

„След като пристигне заповедта ми за назначение, ще дам пресконференция, ще се представя и ще коментирам подробно информацията, която в момента се разпространява“, увери Николай Йоцов.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

4 коментара за “Спретнаха агентурно минало на новия областен управител, той отрича

 • 10.02.2017 в 13:17
  Permalink

  Ако наистина е агент още от началото на 80-те и ако наистина е минал през 5-6 партии ,за да стигне до тук как ми кажете да го одобряват хората?

  Отговор
  • 10.02.2017 в 17:33
   Permalink

   НИКАК – това е поредният боклук от наследството на Гнойната коалиция!
   Герджикът не измени на мръсните традиции на безпринципността и насърчаване на подлизурството!
   Пропаднали хора…

   Отговор
 • 11.02.2017 в 10:33
  Permalink

  Пълни глупости, но простотията и завистта в БГ са безсмъртни. Познавам човека от 1982г. и преди много години съм работил с него. Това за което се опитват да го натопят е ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!!! Но, в средата на търновския еснафлък е така!

  Отговор
 • 11.02.2017 в 14:32
  Permalink

  Предлагам да мине на детектор с въпроса сътрудничил ли е на ДС и бил ли е агент!Така се прави когато искаш да не ти опетняват името след като държиш на честността и си истински мъж.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!