95 четения

Бойко Борисов на среща във В. Търново с репресираните от комунизма

„Червената буржоазия сега е на ход, нямаме друг шанс! Изпуснем ли ЕС и евроатлантическата си ориентация, загубени сме! Ще загубим всичко, което с големи мъки и най-вече благодарение на политическа партия ГЕРБ сме извоювали като евроатлантически ценности.“ Това заявиха от Съюза на репресираните в събота на среща във В. Търново с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

От Съюза на репресираните в България предложиха председателят на съюза Лили Друмева да бъде включена в листите на ГЕРБ, като изтъкнаха й като виден борец в защита на репресираните от комунистическия режим, както и професионалните й качества като учител и служител в МОН.

„Ние правим една кръгла маса по образование. Много неща променяме в движение, тъй като приоритетите се менят. Преди бяха обири, магистрални грабежи. Това беше водещото в новините, България беше нарисувана с черепи и кости в маршрутите на гастарбайтерите. Пречиствателните станции, водите… – като минеше човек покрай София и видеше „Кремиковци“, пушекът беше като дъгата. Имали сме туризъм. Какъв туризъм, като всичките фекалии отиваха в морето?! 54 пречиствателни станции сме направили, вложили сме над 3 милиарда лева. За да има туризъм. За да са здрави хората. След това приоритетите бяха – да заработи икономиката и инфраструктурата ни. Имахме една магистрала до Правец и до Пловдив. В София имаше 4 км тунел, който ставаше за метро. И толкова. Сега има 34 км работещо метро. Ние приложихме цялата си воля – да направим „Струма“, „Марица“, „Тракия“ и „Хемус“. Колко е бил брутният вътрешен продукт до 1989 година? Колко е сега? Бил е 20 милиарда, сега ще е 120 милиарда! Понеже много обичат да сравняват“, коментира на свой ред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„На младите Белене нищо не им говори. А хората помнят. Ние в нашите решения върнахме 110 дка на община Белене за мемориал. И ще го направим. Нашите опоненти ще кажат – защо се връщате назад? – Защото трябва да се пази паметта на репресираните, на тия хора. Ние сме единствената партия, която не успяха да преборят олигарсите… Ремонтирахме театри, музеи. Затова всички сега се радват на Гришо като играе. В София нямаше спортна зала. Казват – ако е било лесно, бай Тошо нямаше да направи само една зала „Универсиада“. Сега всички са там – Корнелия и кой ли не. Ама всички ни изядоха ушите за тая зала“, заяви Борисов.

„Помните ли как изглеждаше София, като станах кмет? Сутиени и гащи по „Витошка“. Джип до джип там. Какъв беше паркът на НДК? Нямаше нито един работещ шадраван! Сега как изглежда НДК?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Помните ли Пеко Таков, Мако Даков? Децата им сега искат да ни изместят. Червената буржоазия сега е на ход. Вижте левите социолози къде са завършили? В Англия, с пари на компартията. И едните от едната страна – Кънчо и Андрей, от другата Дайнов. Който ни докопа – бой по ГЕРБ. А ние какво направихме? Метро, булеварди, магистрали. И да си отидем, това остава за народа. Опери, театри, музеи, саниране, болници, апаратура за милиони левове, най-добрата. Реално какво лошо направихме ние, за да озлобим така всички?! Кога София е била по-хубав град от сега, с по-удобен транспорт?! Кога е била по-хубава, при кое управление? При нашето управление“, заяви Бойко Борисов.

Той припомни трагичната смърт на своя дядо, убит от комунистите. „Убили го, а писали – умрял от червен вятър. Пълна наглост!… И ми говорят сега – било каквото било. Репресиращите се превърнаха сега в демократи“, коментира Борисов.

„Всичко остава за хората! Всичко! Майка ми казваше – прави добро и го хвърли отзад. Ние сме набожни хора. Колкото църкви и манастири сме направили, няма да изброявам. Считам, че религията, вярата в Господ прави хората по-добри. И всичко сме правили с душа! Сега, като ги гледам как се кръстят комунистите в „Александър Невски“ и как целуват патриарха! Едно време в Банкя, като видят някого със свещ, ходят и го арестуват. И тези сега – със свещ ходят, кръстят се! Такова лицемерие няма!“, заяви Бойко Борисов.

Той посочи, че ще направи всичко възможно, въпреки че не иска да се меси в организационния живот на партията, да включи представител на Съюза на репресираните в листите за предстоящите парламентарни избори.

3 коментара за “Бойко Борисов на среща във В. Търново с репресираните от комунизма

 • 13.02.2017 в 12:37
  Permalink

  В Белене ще трябва затвор и то по-голям

  Отговор
 • 13.02.2017 в 12:49
  Permalink

  Ако има състезание за най-големи лъжци ББ ще спечели първо място. Дядо му убит от комунистите, а баща му полковник от милицията. Да, пожарникарите бяха милиционери. Самия ББ приет в Симеоново. Как стават тези неща?

  Отговор
 • 13.02.2017 в 16:00
  Permalink

  Червените тролове се активираха и взеха да бълват змии и помии…
  Истината е, че при двете правителства на бат`Бойко България тръгна напред и дано процесът продължава и след изборите, иначе – Гнойна коалиция и милиони на Хидроинженера от Сараите!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *