3 четения

Велико Търново се представя на „Ваканция & спа експо 2017“

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКИТЕ СИ УТВЪРДЕНИ И НОВИ АТРАКЦИИ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО РОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ, КОЕТО ЗАПОЧВА ТАЗИ СЕДМИЦА. Международната туристическа борса „Ваканция & спа експо 2017“ се провежда в „Интер Експо център София“ и за 34-ти път събира представители на туристическия бизнес от България и цял свят.

Старопрестолният град като дестинация N 1 за културен туризъм в България ще се представи на атрактивен щанд от 35 кв. м. Част от изложбената площ ще е триизмерно пространство с крепостта Царевец и светлинните ефекти на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ ще запознае туроераторите и посетителите на борсата с най-новите туристически маршрути и културни събития във Велико Търново. Акцент ще е най-новата историческа атракция Трапезица – втората крепост на средновековната столица Търновград.

ОФИЦИАЛНО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА И ПРОГРАМАТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ КЛАСИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ НА ОТКРИТО II ЛЕТЕН СЕЗОН НА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЕРНИ ТЕАТРИ “СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“ 2017. Традиционното за крепостта Царевец музикално събитие тази година ще е от 8 юли до 8 септември. В продължение на два месеца ще бъдат показани 11 заглавия – класическа опера, оперета, балет и мюзикъл.

На борсата Велико Търново ще представи и други водещи културни събития, като XIV международно туристическо изложение „Културен туризъм“ (6 – 8 април 2017 г.), Втория международен фестивал на историческите възстановки, 20-ото издание на Международния фолклорен фестивал, 22-рият Петропавловски събор, Петото международно биенале на църковните изкуства и др.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!