Новини

Досегашният областен управител проф. Пенчо Пенчев: „За мен е най-важно, че след двата ми мандата мога да гледам хората в очите“

Ден след като от Министерски съвет разгласиха смяната на 14 областни управители, досегашният управител на област с административен център Велико Търново проф. д.ик.н. Пенчо Пенчев не е получил заповед за освобождаване от длъжност. Въпреки изтичането и на следващия работен ден – четвъртък, професор Пенчев няма и официална информация за мотивите, с които е отстранен. Случващото се той коментира така:

„От изказването на проф. Герджиков на 9.02.2017 г. научих, че като областен управител, не съм се ръководил от законите, не съм бил добросъвестен, не съм безпристрастен, не съм коректен и прочее обвинения, които са отправени и към другите колеги, които са сменени. Недоумявам кой е информационният източник, използван от проф. Герджиков? Нещо повече, като юрист той знае, че за всяко обвинение са необходими факти. Точно обратното – информацията, която се дава за мен от кметовете на общинските центрове и другите населени места от областта, ръководителите на териториалните структури, гражданите на област Велико Търново, не отговаря на подобни твърдения. Получих много благодарности за работата и резултатите, които съм постигнал от кметове, от представители на институции, а така също и от граждани, които вчера и днес ми се обаждаха и спираха на улицата. За мен е най-важно, че както през 2013 г. след края на първия ми мандат като областен управител, така и сега ще мога да гледам хората в очите“.

3 thoughts on “Досегашният областен управител проф. Пенчо Пенчев: „За мен е най-важно, че след двата ми мандата мога да гледам хората в очите“

 • За развитието в добра насока на Велико Търново всички са свидетели. Огорчена съм от смяната на областният управител. Не разбирам Герджиков това си е истинска политическа чистка.

  Отговор
  • Идеално! Не се наядоха, не се напиха…
   Ама ето, че дойде време разделно и за тях.

   Отговор
 • Гледал в очите, ама слепите. Търновска област се намира в тъмните векове, дупки, без маркировка и разбити пътища. Срам! Само минаваш табелката „Велико ТЪрново“ и си 100 години назад във времето!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *