6 четения

Областен съвет на БСП подреди окончателно червената листа за областта

КАКТО „БОРБА“ ПЪРВА ПИСА, СВЕТОВНАТА ШАМПИОНКА ПО СТРЕЛБА И ИЗТЪКНАТА СПОРТИСТКА ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА Е УТВЪРДЕНА ЗА ВОДАЧ на листата на БСП за четвърти многомандатен избирателен район. Това реши на свое заседание Националният съвет на партията, която утвърди водачите на листи в цялата страна на свой пленум в събота. Вчера се проведе и областен съвет на партията, който подреди окончателно червената листа за областта.

За гражданска и коалиционна квота са определени местата под номер 4, 7, 11 и 12, като имената предстои да се уточнят най-късно до 18 февруари, когато ще бъде и следващият Национален съвет на партията. На заседанието вчера от представените девет имена двама са си направили отвод – Борислав Вълев, председател на БСП Сухиндол, и Стефан Стефанов – член на НС на БСП и общински съветник във Велико Търново.

След тайно гласуване Областният съвет подреди останалите места в листата, както следва – на второ място социалистите избраха областния и общински председател Валентин Ламбев, на трето място се нарежда досегашният народен представител Мариана Бояджиева, на пето място е горнооряховчанинът Явор Божанков. Шестото място бе отредено на председателя на БСП Павликени Христо Кавалски. На осмо място е музикантът Андрей Картунов, председател на младежкото обединение в БСП Лясковец. На девето и десето място са съответно Любомир Чавдаров – председател на БСП Свищов и кметът на село Дичин Николай Теодосиев. До края на седмицата се очаква да бъдат утвърдени и останалите имена в листата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *