ОФК „Павликени“ дари средства за лечението на Захари Минчев

Управителният съвет на ОФК „Павликени“ дари 500 лева за лечението на Захари Минчев. Бившият играч в отборите на „Червено знаме“ (Павликени), „Етър“ и „Лудогорец“ е болен от рак, стана ясно през седмицата от публикация във Фейсбук на дъщеря му Мира Захариева, която моли за помощ. Тя съобщава, че футболистът се нуждае от ежеседмични ампули с обезболяващи, като едната струва 500 лева.

Захари Минчев е играл за „Червено знаме“ в периода 1988 – 1990 г. в две поредни първенства на единната „Б“ РФГ. Той се състезава във футболния тим под ръководството на старши треньора Кирил Фурнигов и помощник-треньор Илич Митранов през първия сезон и при старши треньор Иван Зафиров с помощник Банко Илиев през втория.

По време на първото си футболно първенство в Павликени Захари Минчев участва в 19 срещи и реализира 2 гола, в домакинството на „Локомотив“ (Русе) и при гостуването на „Арда“ в Кърджали.

В следващото първенство той вече е един от най-активните павликенски футболисти и участва в 37 срещи. Реализира 5 гола, което го нарежда на пето място сред голмайсторите на тима. Така спомага за класирането на „Червено знаме“ на 14-о място и съответно за оставане в „Б“ РФГ. Това е последното първенство, в което клубът носи името „Червено заме“. От 15 октомври 1990 г. той е преимунуван на ФК „Павликени“.

Банковата сметка за лечението на Захари Минчев е: IBAN BG66UNCR70001522769484 УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *