59 четения

Преслава Христова от Гимназията по туризъм отива на национално състезание

ПЪЛНА СТИПЕНДИЯ ЗА УЧАСТИЕТО СИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „АЗ МОГА – ТУК И СЕГА” СПЕЧЕЛИ ПРЕСЛАВА ХРИСТОВА, ученичка в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново. Стипендията покрива престоя на дванадесетокласничката, която е и единственият представител на областта, спечелил финансовата подкрепа на организаторите.

Преслава е ученичка в XII „д” клас, специалност „Търговски представител“. Абитуриентката дължи знанията и уменията си на екипната работа на всички учители от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, но за това състезание работи с инж. Славка Проданова.

Тази година националният конкурс ще се проведе за седми път. Целта му е да покаже как информационните технологии помагат на учениците за реализиране на училищните им проекти. В конкурса участват момчета и момичета от 8 до 12 клас. Състезателните направления, в които учениците ще мерят сили, са „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уебсайтове с Photoshop“, „Фотография“, „Програмиране“, „Front-end Development“ и „Linux системна администрация“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!