3 четения

В Брюксел беше открит „Салонът на шоколада“

В белгийската столица беше тържествено открито поредното издание на „Салона на шоколада„, което се провежда от 10 до 12 февруари, предаде Ройтерс.
Атрактивни модели с рокли до пода и мини-поли преминаха по подиума в четвъртък вечерта, всички украсени по необичаен начин с шоколад.
Ревюто, което създаде съвместна работа на дизайнери и сладкари, беше първата лястовица на традиционното брюкселско изложение „Салон на шоколада„, което събира на едно място 31-13ценителите и най-големите майстори в света. Посетителите на щандовете имат право да дегустират лакомствата, като белгийските майстори са световноизвестни със своите пралини.
При старта на изложението бяха показани специално сътворени шоколадови дрехи за случая под мотото „Завръщане в бъдещето“. Различни видове шоколад под всякакви форми и размери бяха използвани за украса на тоалетите. Някои от тях бяха декорирани с големи шоколадови листа или малки топчици. Дори и някои от аксесоарите, като шапките, бяха изработени от какаовото лакомство.
Над 80 майстори на шоколада ще се представят на изложението, което има свои версии и в други градове по света.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!