13 четения

Германска веганка забрани детска песничка за Кума Лиса

Немска веганка от град Лимбург успя да забрани детска песничка за това как Кума Лиса отмъкнала една гъска, тъй като стиховете й били „жестоки“, съобщава в. „Дейли мейл“.
Общинските власти имали традиция да пускат песни от сградата на кметството. Една от тях била именно за крадливата лисица. Но местна вегетарианка се оплакала, че текстът й е неподходящ, защото проповядвал насилие над животните сред малките дечица.
Заглавието на популярната песньовка е „Fuchs, Du Hast die Gans gestohlen“, което в превод звучи приблизително „Лисицата, която открадна гъската“. Тя се възпроизвежда многократно от латерна, инсталирана в кметството.
Какво скандализирало местната веганката? В песньовката се казвало, че ако Кума Лиса не пусне гъската, ловецът ще я гръмне. И ще й остави червено петно и ще умре. Поради тази причина било по-мъдро Лисана да пусне откраднатата гъска и да се задоволи с някоя мишка.
Жената, която работела в близост до кметството, подала оплакване. Тя получавала стресови изживявания поради жестокостта на третирания в детската песничка сюжет. Фактът, че от латерната звучал само инструменталният вариант на композицията, в никакъв случай не успокоявал подалата жалбата гражданка.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!