52 четения

Жена спечели конкурса за домашно вино в Церова кория

ТАНЯ БОРИСОВА СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА НАЙ-ХУБАВО ДОМАШНО ВИНО В ЦЕРОВА КОРИЯ. Надпреварата между най-опитните майстори винари се проведе миналата седмица по повод Трифон Зарезан. 52-годишната майсторка сама е направила виното, което представи на журито, и успя да грабне приза. А наградата за първото място е екскурзия до Букурещ, осигурена от туристическа фирма. Журито трябваше да определи тримата победители сред общо 20 вина, които бяха включени в конкурса. Второто място бе присъдено на Радослав Пенчев, а третото място на Даниел Маринов. Двамата получиха предметни награди.

Традиционното зарязване на лозите в Церова кория се проведе в събота, а в празника се включиха жителите на селото и много гости, въпреки мразовитото време. Шествието към лозовите масиви поведе кметът Христо Кунчев, облечен в народна носия. В празника се включиха и участниците от фолклорна група „Радомира” към местното читалище, които пресъздадоха ритуала по зарязването на лозите. Участваха също и заселниците, живеещи в Церова кория, обединени в етногрупата „Радомира интернешънъл”. В тържеството участваха също и представители на „Ловико Сухиндол”, собственици на лозовия масив в Церова кория.

След зарязването на лозята празникът се пренесе в центъра на селото. Там бяха отличени и победителите в конкурса за домашно вино. Кметът Христо Кунчев връчи и специалната награда на кмета – грамота, на Деян Попов за добре свършената работа, свързана със снегопочистването в селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!