12 четения

След „Ечемишка” може да дойде ред и на тунелите под В. Търново

ДВАТА ТУНЕЛА НА ГЛАВНИЯ ПЪТ ЗА РУСЕ , ПРЕМИНАВАЩ ПРЕЗ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НЕ СА РЕМОНТИРАНИ, ОТКАКТО СА БИЛИ НАПРАВЕНИ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1969-ТА. Влагата е главният фактор, който оказва влияние върху тях, тъй като нямат подходяща хидроизолация.

ОТ 2010 Г. ОБЛACТНOТO ПЪТНO YПPAВЛEНИE ПPEДЛAГA НA АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА” ТYНEЛИТE ДA БЪДAТ ВКЛЮЧEНИ В ГOДИШНAТA ПPOГPAМA ЗA PEМOНТНO-ВЪЗCТAНOВИТEЛНИ PAБOТИ, НО ТОВА НЕ СТАВА. Пpeз 2001 г. e нaпpaвeнa peхaбилитaция caмo нa пътнoтo плaтнo в тyнeлитe. Нe ca пpeдвидeни и cpeдcтвa зa възпрепятстване ерозията нa cкaтa нaд тях, oт кoйтo чecтo пaдaт кaмeнни oтлoмки въpхy пътнoтo плaтнo. Надеждите сега са след трагедията в тунела „Ечемишка” да се намерят средства и да дойде ред за ремонт и на търновските тунели

С. МАРИНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

3 коментара за “След „Ечемишка” може да дойде ред и на тунелите под В. Търново

 • 14.02.2017 в 15:10
  Permalink

  Тунелите ще бъдат ремонтирани след някой нещастен случай! Не разбрахте ли, че това е практика в държавата , в която човешкия живот няма значение за никоя институция!

  Отговор
 • 14.02.2017 в 21:59
  Permalink

  Отдавна трябваше да се монтира осветление в тунелите! Сигурно властите чакат да стане произшествие и тогава ще станат активни!

  Отговор
 • 15.02.2017 в 14:54
  Permalink

  Престъпно безхаберие,от престъпници.В такива случаи се казва на съда всичко е ясно…да влезе убития.Звучи грубо но е така.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!