73 четения

Страната на абсурдите. Семейство – жертва на осъден измамник, изхвърлено на пътя в лютата зима

Частен съдебен изпълнител продаде на търг за 59 000 лв. единствения дом на Тодор и Велика Тодорови от В. Търново

СЕМЕЙСТВО ТЪРНОВЦИ СИ ТЪРСИ КВАРТИРА ПОСРЕД ЗИМА, защото преди няколко дни частен съдебен изпълнител продаде в полза на банка за 59 000 лева единствения им апартамент. 64- годишният Тодор Тодоров – бивш линейкаджия и сега шофьор на такси, и жена му Велика – на 60г., учителка по математика, която сега работи и в кухня на голям комплекс, са изхвърлени безпардонно от жилището на ул. „Кольо Гайтанджията“ 60. Сега го опразват, за да се нанесе новият собственик, купил имота на осми търг при частния бирник в полза на банката, пред която апартаментът е бил заложен през 2009 г.

„ …Не знам къде ще ходим, нямаме друг дом, останахме на тези години без покрив. Каква е тази държава, след като измамникът бе осъден и вкаран в затвора, а ние сме едни от многото му жертви?!“, едва проронва Тодор и не иска да бъде сниман, защото го познава цял град. Измамникът Кирил е техен съсед, живее на ул. „Кольо Гайтанджията” 58, където сега няма никого, но неясно защо апартаментът още не е продаден на търг за разлика от дома на Тодорови.

„…Той се разведе, жена му го заряза, остана сам със сина си Лазар. Жена ми му готвеше, грижеше се него, помагахме му. По едно време започна с големите си лъжи – Лазар бил болен от страшна болест, щял да прави бизнес с градински барбекюта и какво ли още не. Аз съм добър човек, но се оказах наивен и ипотекирах апартамента пред банка заради него, дадох му парите, а в началото той плащаше вноските, но после спря и потъна вдън земя, а нас ни погнаха още тогава…“, разказва своята одисея Тодор. Доста време той и жена му плащали на банката, но накрая заемът се оказал предсрочно изискуем. Всъщност измамникът работел в същата банка, която дала кредита на съседите му, и то само в рамките на 10 дни.

По едно време – в края на 2012 г. , майката на Кирил го обявила за безследно изчезнал. Полицията обаче го намира в комуна край Пловдив, а мъжът и до днес има настоящ адрес в село Войводино, Пловдивско. Банковият чиновник бил намерен жив и здрав, после се оказало, че през цялото време е лъгал и за болестта на сина си, и за операция в Германия, и за лечение у нас. Кирил обаче не е нито наркоман, нито комарджия, заради това и до днес никой не знае къде е дал толкова много пари. Докато въвеждал в заблуждение приятелите си, той въртял три търговски дружества с други хора. Трите фирми сега са под възбрана заради дългове към банка за над 100 000 лева.

Осъден да лежи 3 г. и да връща над

400 000 лв., пуснали го предсрочно

ИЗМАМНИКЪТ СЕ КАЗВА КИРИЛ ЛАЗАРОВ КИРИЛОВ. 48-годишният мъж завършил военно училище, специалност финанси и кредит, бил е счетоводител в търновски банки, активист на една политическа организация. Като банков чиновник през 2009 г. започва да мами приятели и комшиите Тодорови са първите му жертви. След тях до зимата на 2012 г. завлича още 5 фамилии от В. Търново, Свищов и Полски Тръмбеш. Според съдебното дело общата сума е 373 487 лв. На Тодорови трябва да плати 88 902 лв. На Светослав Георгиев 21 500 лв., на Димитър Петков от Полски Тръмбеш 295 000 лв., на Теодор Йонов от В. Търново 45 900 лв., на Труфка и Драган Драганови от Свищов 11 500 лв., на Росен Костов дължи 16 000 лева.

КИРИЛОВ ВЛИЗА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР ЗА 3 г. НА 22 АПРИЛ 2014 г. Пуснат е предсрочно за добро поведение и работа на 11 декември 2015 г. Никой не знае къде е този виртуозен бандит днес, а всички измамени продължават да чакат да им върне парите. Заради него една жена вече е сложила край на живота си, а Тодорови са превърнати в несретници и бездомници. Такава е съдбата и на останалите жертви от съдебното дела срещу Кирилов.

СПОРЕД РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОБАЧЕ КИРЧО Е ЗАВЛЯКЪЛ БЛИЗО 1 МЛН. ЛВ. от приятели. Повечето от тях не са се оплакали, а през цялото време той е обещавал на всички, че ще им върне парите. По време на съдебното дело се разкаял в залата, признал вината си и поискал прошка.

ТОДОР И ВЕЛИКА ДОРИ МУ ХОДИЛИ НА СВИЖДАНЕ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, КЪДЕТО той продължил да им обещава, че няма да допусне да останат без дом и като излезе, ще развърти прословутия си измислен бизнес с градински барбекюта. Бандитът естествено излъгал и дори не се появил, след като го пуснали от затвора. На държавната машина обаче въобще не й пука за жертвите на измамата, които нямат никаква вина, но сега остават на улицата, защото родните закони по никакъв начин не са социални и не са обвързани помежду си.

Нели СУКОВА

Бел. авт. Ако някой има дом за сем. Тодорови посред зима, може да им се обади на 0888 389 368.

9 коментара за “Страната на абсурдите. Семейство – жертва на осъден измамник, изхвърлено на пътя в лютата зима

 • 14.02.2017 в 12:42
  Permalink

  Тодор Тодоров известен като Тодор Номерото/заради безкрайните му номера/ Пълен измамник и лъжец!Никъде освен в болницата като шофьор на линейка не се е задържал повече от няколко месеца.Задайте му въпроса как майка му Невяна и баща му Стефан се сдобиват със въпросния апартамент – каква изненада с ЛЪЖА и манипулации! Господ бави,но не забравя!

  Отговор
  • 14.02.2017 в 18:03
   Permalink

   Абе,ти защо си толкова злобен ? Дано на теб никого не ти се случи подобно нещо …Съсед бил!

   Отговор
 • 14.02.2017 в 15:18
  Permalink

  Hahahahaa…tova ste vie Bulgarite edni na drugi se kradete, tak i darjavata preibahte nikoga nyama dase opravite „EVROPEICI“

  Отговор
 • 14.02.2017 в 20:16
  Permalink

  мослех да пиша, но като прочетох Fredo, няма какво да добавя!

  Отговор
 • 15.02.2017 в 7:38
  Permalink

  Да не би Община Велико Търново да няма нито едно оборотно жилище за подобни случаи,като на тези хора ?! Да им даде подслон докато си намерят квартира? Или пък въпросният частен бирник ,или пък този,дето е купил за жълти стотинки въпросния апартамент ! Той сигурно също е от мафията !

  Отговор
  • 18.02.2017 в 0:15
   Permalink

   Боклукът мошеник си намерил майстора. Никакво общинско жилище да си ходи на село да сади домати. Колко пари отмъкна от нас с още един псевдомайстор, се смяха шофьорите на Бетоновият възел, че тоя ми е бил майстор…лъжец и крадец. Доволна съм.

   Отговор
 • 15.02.2017 в 12:57
  Permalink

  Охооо и на тодор гърка му дошъл реда. Като няма къде да живеят да си дойдат в Масларево,където имат къща и земи от които получават голяма рента или пък да отидат в апартамента на дъщеря си в Зона В

  Отговор
 • 16.02.2017 в 15:45
  Permalink

  Аз помислих, че е имало фалшиви документи или нещо подобно, а те с ясно съзнание ипотекирали апартамента си и чакали от умрял писмо… Защо е цялото вайкане? Сърбат си каквото са надробили. А и нищо чудно да са се надявали на дял от въображаема печалба, за което премълчават.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!