83 четения

Третокласници получиха класна стая, която пресъздава приказката за Малкия принц

В СТАЯТА НА МАЛКИЯ ПРИНЦ ЩЕ УЧИ ВЕЧЕ III „А“ КЛАС НА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“. Малчуганите получиха новата стая, която пресъздава моменти от прочутата история на Екзюпери, след като спечелиха конкурса на „Циф” и „Доместос”.

Третокласниците на Людмила Райкова са победители в националното състезание с колаж от свои рисунки, на които те са пресъздали уменията си да поддържат добра хигиена вкъщи и в класната си стая. „Разбрахме за конкурса във Фейсбук и там го спечелихме, защото победата трябваше да си я осигурим сами, като направим прекрасна картина, с която да съберем най-много харесвания“, разказва класната ръководителка на III „а“ Людмила Райкова. Децата започнали да работят под ръководството на своята възпитателка Румяна Хаджиева и в продължение на седмица всеки ден отделяли по малко време за рисунката си.

Всяко дете нарисувало своята представа за чиста околна среда, след което от рисунките всички заедно направили общия колаж. За успешното си представяне в конкурса, малчуганите получили голямата награда – обновена класна стая. Темата за Малкия принц децата сами си избрали, провокирани от факта, че ще изучават произведението в четвърти клас.

Стаята е пребоядисана, украсена с релефни пана, на които се виждат героите на Екзюпери – Малкият принц, лисицата, розата, планетата му, змията, шапката – прочутата рисунка от началото на книгата.

Третокласниците на Людмила Райкова и Румяна Хаджиева са музикална паралелка и всички свирят на някакъв инструмент. Въпреки това децата участват в различни конкурси, рисуват, танцуват, спортуват и изучават българските традиции.

В момента III „а“ подготвя мюзикъл, посветен на предстоящия празник на училището, който е на 28 февруари. Мюзикълът е по произведението на Емилиян Станев „През гори и води“ и е написан от композитора Добрин Пелтеков специално за третокласниците.

С. БОЯНОВА

СН. АВТОРКАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!