Тропическа жаба-гратисчийка пристигна във Великобритания с цветя за Свети Валентин

Пред флористи, подготвящи се за очакваната треска за букети на днешния празник на влюбените Свети Валентин, е „цъфнала“ огромна изненада – тропическа жаба-гратисчийка, сгушена сред венчелистчетата на екзотични цветя, пристигнали във Великобритания от Кот д’Ивоар, пише в. „Дейли експрес“.
Цветарката с орлов поглед Джоан Удс от Блекбърн е забелязала жабата с ярко оранжева окраска сред купищата екзотични хеликонии, пристигнали от Африка и предназначени за романтични букети. Освен с остро зрение, дамата се оказала надарена и с ловки пръсти. Удс успяла да хване гратисчийката, преди тя са изгуби сред морето от китки, и да я намести във ваза в очакване на появата на експерти, които да се погрижат за нея.
„За щастие цветарите са забелязали пътничката без билет, реагирали са адекватно и своевременно са се свързали с експерти. Ако не я бяха открили, жабата можеше и да не оцелее. Или да предизвика шока на живота й за някоя местна дама, изскачайки от букета, поднесен й за Свети Валентин“, казва Нина Смол от Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA).
Екзотичната пътешественичка вече е поверена на специалисти от организация в Западен Йоркшир, която полага грижи за земноводни.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *