11 четения

Деветокласничка от Свищов представя страната на конкурс в Москва

Ученичка от Свищов се представи блестящо на проведения на 9 и 10 февруари в София национален кръг на XI Международен конкурс за разработване на проекти в сферата на математиката и икономиката „Математика и проектиране“ – MITE.

18 ученически и 4 учителски проекта, подбрани измежду стотици след предварителен задочен кръг, са се състезавали в 9 различни категории. В направлението „История на математиката/икономиката“ първо място завоюва Любомира Димитрова от IX клас на СУ „Николай Катранов“ – Свищов. Научен ръководител на спечелилия проект е преподавателката по информатика и информационни технологии в свищовското училище Соня Димитрова. Отличената разработка на тема „Равновесието в живота на Джон Наш“ беше удостоена и с голямата награда в конкурса.

Организаторите покриват половината разходи по престоя на авторите на 4 заслужили проекта в Москва по време на предстоящия международен етап на конкурса. В руската столица защитата на проекта е пред международно жури на английски език и Любомира ще се състезава с участниците, спечелили първи места в националните кръгове на останалите държави – участници в конкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!