10 четения

„Пътни строежи ВТ” подхващат ремонтите на улиците в старата столица

Във Велико Търново продължават неотложните ремонти на уличната мрежа и нарушените настилки след топенето на снеговете. Дейностите започнаха по рисковите участъци от булевард „България”, които вече са изкърпени. В следобедните часове екипи на отговорната за пътната поддръжка фирма „Пътни строежи ВТ” работят по улица „Козлуджа” и Западния пътен възел.

Възстановяването на нарушените настилки се извършва със студена смес. Участъците бяха набелязани след обстоен оглед на общинска комисия, назначена от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Щом метеорологичните условия позволят, всички места допълнително ще бъдат асфалтирани. Очаква се това да се случи след средата на месец март.

Предстои изкърпване на образувалите се неравности по булевард „Никола Габровски”, в района на Западна промишлена зона и пътя към с. Шемшево, по ул. „Иларион Драгостинов” и отсечката към „Зона В” на квартал „Бузлуджа”, по улиците „Лазурна”, „Иванка Ботева”, „Стоян Коледаров”, „Пейо Яворов”, „Тодор Балина”, „Оборище” и „Рада Войвода”. Обхванати са участъци както в центъра на Велико Търново, така и в кварталите.

Констатираните на места частични нарушения на асфалтовите настилки са причинени от голямото количество сняг и работата на тежките машини при почистването на улиците. Част от дупките са резултат от ВиК аварии, поради което кметът Даниел Панов изиска от дружеството „ВиК Йовковци” ООД да предприеме спешни действия по възстановяване на целостта на настилките.

3 коментара за “„Пътни строежи ВТ” подхващат ремонтите на улиците в старата столица

 • 15.02.2017 в 13:23
  Permalink

  Това е един порочен кръг : строим некачествено, после двойно и тройно плащаме за калпави кърпежи, така няма да се оправим никога !!!

  Отговор
  • 15.02.2017 в 17:17
   Permalink

   За да се оправим веднага ,а е никога,както се изразявате,предлагам ви на следващата поръчка да участвате с цената която считате за достатъчна за качествения ремонт и настилка която ще направите и в същото време да се вместите в бюджета на поръчката.
   …аман от разбирачи!

   Отговор
   • 16.02.2017 в 10:37
    Permalink

    Е па щом ти харесва тая система ок, всяка година по няколко пъти да се кърпят едни и същи дупки. За тия пари дето постоянно се наливат за едно и също нещо, може веднъж да се дадат и да стане като хората, пък ти си разбивай колата щом ти харесва „““разбирачо“““ ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!