8 четения

Районът около читалище „Искра“ във В. Търново става синя зона

Няколко нови зони за платено паркиране в центъра на Велико Търново създава общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи”. Те се обособяват пред новия мол „Скай център“, читалище „Искра” и по ул. „Мармарлийска”. Предвидени са над 40 места за кратковременно паркиране, в които цената за половин час престой ще е 50 стотинки. Така дружеството вече ще управлява 636 места в така наречената „синя зона” в старата столица.

Общинската фирма е планирала приходи в размер на 790 274 лв. през настоящата година, като 450 492 лв. от тях са от такси. Разходите са изчислени на 740 274 лв. Всички постъпления отиват директно в местната хазна.

4 коментара за “Районът около читалище „Искра“ във В. Търново става синя зона

 • 15.02.2017 в 13:46
  Permalink

  Това си е узаконен рекет към гражданите.Не сме някакъв мегаполис,че всяка улица на километър от центъра да я правим синя зона.Казвате,че това се прави за да може да се ползват институциите наоколо от всички граждани.Ами най удобното място за това е ул.“проф.Асен Златаров“ и ул.“Константин Кисимов“.Това са двете улици на пъпа на града на които е най удобно да спреш и да си свършиш работа,като си заплатиш паркирането.Защо тези улици не са синя зона?…Защото служителите на общината и съветниците са граждани с по големи права от останалите ли?

  Отговор
 • 15.02.2017 в 13:51
  Permalink

  Общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи” трябва да бъде незабавно закрито, защото:
  1. Носи само 50 000 лв планирани приходи в общинската хазна, т.е по-по малко то 1000 лв на седмица, или под 200 лв на работен ден. То е икономически неефективно.
  2. Отнася псувните на всички граждани и гости на града, като по този начин вреди на имиджа на старата столица.
  3. Издържа десетки търтеи за сметка на гражданите, като тези търтеи могат да вършат далеч по-полезна работа за обществото отколкото да обикалят като гавази и да ни дебнат като престъпници. И да получават заплати над 1200 лв. и осигуровки от събраните от нас такси.
  Нека общината да стане новатор за пример в страната – да станем първият град без платено паркиране на обществените места, така както беше преди много години.
  А да видим стиска ли ви господа общинари!

  Отговор
 • 15.02.2017 в 15:10
  Permalink

  Това минава всякакви граници! Да вземат първо да изчистят връзкарите паркирали по ЦЯЛ ден и ВСЕКИ ден безплатно на синята зона без да ги закача никой. Значи на едни тарикати Общината им пази място, а балъците ще плащат вече в целия град. Тази синя зона е супер безскрупулна и нагла простотия! Крайно време е да се вземат някакви мерки, правилата трябва да важат за всички, но едва ли ще се случи!

  Отговор
 • 15.02.2017 в 22:13
  Permalink

  Що не откарате до Военното училище синята зона? А до Автогара Запад кога? Нищо няма да ви пожелавам… вие си знаете.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!