8 четения

Шумна маркировка да има на Присовските завои предлагат от областната полиция

Протестиращи и представители на институциите се срещнаха вчера при областния управител

ШУМНА МАРКИРОВКА ДА СЕ ПОСТАВИ КАТО ПРЕВАНТИВНА МЯРКА В МЕСТНОСТТА ПРИСОВСКИТЕ ЗАВОИ ПРЕДЛАГАТ ОТ ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР.

Това стана ясно на вчерашната среща в областната администрация във Велико Търново между представители на институции и граждани. Тя бе по инициатива на областния управител Николай Йоцов и на нея дойдоха директорът на ОДП комисар Димитър Машов, началник-отдел „Охранителна полиция“ Стефан Николов, шефът на сектор „Пътна полиция“ Атанас Атанасов. Протестиращите граждани пък бяха представени от бизнесмените Цанко Александров и Иван Георгиев, както и от дългогодишния инструктор във Велико Търново Даниел Маринов.

Шумната маркировка ще е около 2 км дълга и ще започва от местността Вятъра, обясни шефът на „Пътна полиция“, като уточни, че предложението ще бъде направено до Областното пътно управление, което стопанисва опасния участък. Не е ясно колко точно ще струва това, но присъстващите бяха единодушни, че мярката е възможно най-евтина като бюджет, а едва после трябва да се мисли за стесняване на пътя и изправяне на завоите.

„Надявам се Николай Йоцов да намери път към управляващите и да задвижим процедурата. В новия закон за движение по пътищата се предвиждат доста големи глоби и наказания, с които също ще се решат голяма част от проблемите“, коментира комисар Машов. От своя страна губернаторът заяви, че още този петък ще представи докладна записка по проблема с Присовските завои на правителството, за да се търси решение. Той каза, че е направил консултация с АПИ, но оттам са го информирали, че съществуващите проекти вече не са актуални, заради изтичане сроковете за проектиране. Надеждите са в изграждането на високоскоростния път Русе – Свиленград, подчерта служебният губернатор.

Елена ЧАМУРКОВА

3 коментара за “Шумна маркировка да има на Присовските завои предлагат от областната полиция

 • 15.02.2017 в 14:00
  Permalink

  Каквото и да се направи докато водачите не спазват наложените ограничения за скорост обстановката няма да се промени.

  Отговор
 • 15.02.2017 в 15:07
  Permalink

  Каква маркировка бре хора.То няма полиция,няма КАТ просто хората избягаха.Кой да контролира? Кой?.Турските тирове карат като идиоти,румънците карат като идиоти и колко глоби са платили има няма 1%.Всичко е пълен политически цирк.В тази Дирекция в Търново само Администратори и хора стоящи по бюра и Лизачи за Началнически постове .Навремето патрулка до патрулка сега има няма 3 ако излезят нощно време.Прохода Хаинбоаз навремето се пазеше поне от една кола на КАТ.Всичко и мижем да те лазим като няма ефективно наказание срещу шофьорите и българи и чужденци нищо няма да стане.Винету ко каза ИНФРАСТРУКТУРА !!!!

  Отговор
 • 15.02.2017 в 15:07
  Permalink

  Малееййй, колко мозък отляво на масата!…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!