Японски бар предложи лакомства и напитки с насекоми за Свети Валентин

По случай празника Свети Валентин бар в Токио, Япония, предложи на двойки-куражлии и любопитни кулинари, на които са омръзнали традиционните шоколадови изделия, да опитат нещо по-различно – лакомства и напитки с насекоми, предаде Ройтерс.
Необичайните предложения на заведението Дуранбар включваха карамелизирани червеи с бадеми и кашу и коктейл от червена боровинка със „сок“ от гигантски водни буболечки.
Блюдата с насекоми са част от някои регионални кухни, но не са традиционни за Япония.
Романтичната „буболечкова“ вечер е организирана от местен студент, който споделя, че е искал да промотира алтернативна култура на хранене.
„Обичам насекоми и мисля, че е забавно човек да ги похапва. Те са възобновяем хранителен източник“, казва организаторът Юта Шинохара.
Според Организация по прехрана и земеделие на ООН насекомите са богат източник на мазнини, протеини, витамини, фибри и минерали. Брашнените червеи например не отстъпват на рибата по съдържание на полезни ненаситени мазнини и са по-богати на тях от говеждото и свинското.
От организацията отчитат, че по света минимум два милиарда души консумират насекоми, като за храна се използват над 1900 вида.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *