59 четения

Вальо Марокото от Павел и още двама нашенци обвинени за зверско убийство в Левски

31-ГОДИШНИЯТ ВАЛЬО МАРОКОТО, ОТ ПАВЕЛ, 32-ГОДИШЕН ОТ БЯЛА ЧЕРКВА И 20-годишен от Сухиндол са в ареста с обвинения за зверското убийство с грабеж на 70 000 лева в Левски, което разтърси страната на Нова година. Тримата нашенци са оставени за постоянно в ареста с постановление на Окръжна прокуратура в Плевен на 8 февруари, научи още „Борба“. Те са били установени още през януари при акция на Главна дирекция „Национална полиция“, която обискира имоти в Павел, Бяла черква и Сухиндол, но тогава така и не се разбра за какво става дума. При претърсванията са били открити достатъчно доказателства, че престъпната тройка е автор на зловещото нападение над Киро Чейнджа от Левски и съпругата му на 30 декември 2016 г.

След полунощ къщата е била нападната от трима маскирани, които разбили входната врата, нахлули в спалното помещение на собствениците и с дървени сапове от инструменти нанесли жестоки удари на двамата съпрузи – 57-годишния Киро Бастуна или Чейнджа и 53-годишната му жена. След като привели жертвите си в безпомощно състояние, взели от нощно шкафче две чанти с около 70 000 лева и неустановено количество златни накити и напуснали в неизвестна посока. Пребитият веднага бил транспортиран до болнично заведение в Плевен, където, въпреки усилията на лекарски екип, по-късно е починал.

Вальо Марокото от Павел е кротък човек и в селото не знаят да се е забърквал в неприятности, той ходел на гурбет и оттам му останал прякорът. В района си изкарвал прехраната от работа по къщите. Разбрахме, че полицията го е прибрала, но така и не знаем за какво, казаха още местни жители вчера. Кои са другите двама нашенци и дали тримата са действали като организирана престъпна група, засега не е ясно.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!