139 четения

Великотърновец поема фонд „Земеделие“

ДОСЕГАШНИЯТ ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ С РЕСОР „ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ НА ПЛОЩ“ И „ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ“ великотърновецът Живко Живков става главен директор на фонда, разбра „Борба“. Той поема поста от досегашния шеф Румен Порожанов с благословията на земеделския министър Христо Бозуков и служебния премиер проф. Огнян Герджиков. Вчера (бел. ред. сряда в късния следобед) Управителният съвет на фонда гласува рокадата. Самият Живков не пожела да я коментира, преди да получи официалното си назначение. Великотърновецът е смятан за един от най-добрите млади експерти в системата, а качествата му явно са оценени и от сегашното правителство. Официално Живко Живков бе назначен за зам.-шеф на фонд „Земеделие“ от 29 август 2014 г. с ресор „Директни плащания на площ” и „Информационни технологии”. Това е по времето на служебния кабинет на Близнашки. Той е завършил магистратура по право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” през 2009 г. Притежава и магистърска степен „Агроном” от Лесотехническия университет в гр. София. Владее английски и руски език. Той е ревностен фен на футбола. От 2003 г. до 2005 г. е експерт в областната дирекция на Министерството на земеделието и храните във Велико Търново, където отговаря за обновяването и управлението на регистрите на земеделски производители. Работи като юрист от 2005 г. до 2009 г. От 2009 г. до 2014 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” във В. Търново.

Стилян НАЙДЕНОВ

6 коментара за “Великотърновец поема фонд „Земеделие“

 • 15.02.2017 в 21:02
  Permalink

  Ако някой може да даде смислено обяснение, как човек завършил ”право” през 2009 г., го е практикувал от 2005 до 2009 ?!?!

  Отговор
  • 16.02.2017 в 14:42
   Permalink

   От „журналиста“ може да очакваш всякакви глупости. „Практикувал“ е право докато е следвал?!. Смехориите нямат край, написани от Стилян Найденов. Да си дава напиканото за проверка на класната преди да го публикува! 🙂

   Отговор
 • 16.02.2017 в 13:15
  Permalink

  Е, Румен Радев ми падна в очите!
  Жалкото е не, че гласувахме за него, а това че прекалено рано се изложи…
  Всеки се излага рано или късно, но т.нар. ген. Радев, буквално се осра с това назначение, още повече пролича, че и на него му дърпат конците. Нещастник…

  Отговор
 • 17.02.2017 в 14:14
  Permalink

  Е какво очаквахте от президента-путинопитек. Още с назначаването на правителство съставено от всички партии които грабиха през така нареченият преход трябваше да ни стане ясно. Засекретиха стенограмата от заседанието за Фалита на КТБ, забавят съдебната реформа, назначават се стари кадри на БСП+ДПС+НДСВ и ДС. Сега имаме шанс с изборите, но без протести като в Румъния и последваща лустрация няма да мине. А международната подкрепа ни е гарантирана.

  Отговор
 • 17.02.2017 в 17:12
  Permalink

  Ареее стига толкова ясно е ,че Пешо Морския готви прекрасно.Ред е сега Живко Живков да назначи за свой заместник Пешо Носа от Г.Оряховица оня със ЗАКОННИЯ СОФТУЕР на земеделските земи.Смело юнаци че мандата Ви ще е кратък до новото правителство,дерзайте и пачките в ошфоркииииии.Смелооооооо МВР спи ДАНС спи и Прокуратурата спи – Дерзайтеееее.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!