12 четения

Кампания набира средства за лечението на млад мъж

36-годишният Христо Славов се нуждае от помощ в битката с тежко неврологично заболяване. Мъжът е роден в Елена, но живее заедно с жена си и двете си деца във Велико Търново.

Христо страда от гръбначно-мозъчна атаксия. Диагнозата му е поставена през 2008 г., но за съжаление, у нас подобни неврологични заболявания не се лекуват. Никой от лекарите не предлага терапия на младия мъж. Единствено в турската болница Liv Hospital му дават надежда.

След проведена консултация през януари тази година с проф. д-р Ердал Карайоз – ръководител на отделението по регенеративна медицина към турската клиника, която е с успешен практически опит при подобни заболявания, Христо е одобрен за лечение. Той ще бъде подложен на терапия с трансплантация на стволови клетки, като процедурата ще бъде извършена с няколко вливания.

Сумата за пълния курс на лечение е 36 000 долара и е непосилна за Христо и неговото семейство. Затова близки и приятели организират кампания за набирането на средствата за трансплантацията.

„Балканджиите са хора на честта, хора с несломим дух. Упорити и борбени повече отколкото можем дори да си представим! Не молят и не се оплакват. На тях можеш да се довериш и да им вярваш – те никога няма да те предадат или подведат! Инати са и своенравни, но с много добродетели и със сърца огромни, точно колкото са и самите те! Нека всички ние да бъдем негова опора сега и да помогнем по-бързо да се събере нужната сума!“, призовават приятелите на Христо.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез дарение по банков път чрез разкритата дарителска сметка в банка ДСК: IBAN: BG85STSA93000024196859, BIC: STSABGSF, основание: „Дарение за лечение“, Христо Красимиров Славов. Може също и чрез PayPal: [email protected]

Весела БАЙЧЕВА

Снимка: личен архив

Един коментар за “Кампания набира средства за лечението на млад мъж

  • 17.02.2017 в 22:15
    Permalink

    Изключително културен и добър човек! Заслужава лечението!Бях охрана в Мола и го виждаш често с детето му,което е добре възпитано и му помагаше ! Помогнете на човек,който трябва да се радва на децата си!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!