7 четения

СГЕРБ в областта продължава с проекта „Живот без страх“

ОТЧЕТ ЗА ДОСЕГАШНАТА СИ ДЕЙНОСТ И НАБЕЛЯЗВАНЕ ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА ГОДИНАТА НАПРАВИХА от областната организация на старейшините в ГЕРБ. Това стана на работна среща на клуба, инициирана от неговия председател д-р Петя Илиева.

На форума стана ясно, че приоритет за структурата е подобряване качеството на живот на възрастните и на хората с увреждания. Бяха отчетени успешно приключилото безплатно обучение по английски език за хора от третата възраст, 10-месечен безплатен курс по народни танци, както и 3-месечен курс по компютърна грамотност. Също миналата година стартира инициативата на търновските старейшини от ГЕРБ „Живот без страх“, която акцентира върху превенцията и справянето с основните проблеми, пред които са изправени хората от третата възраст и със специфични потребности.

Д-р Петя Илиева припомни, че проектът обхваща пенсионерски клубове, клубовете на инвалидите, както и други структури, обединяващи хора на възраст над 60 години. Целта е подкрепа и обучение за адекватни реакции при ситуации, застрашаващи здравето, живота, психическото и финансовото състояние на старите и болни хора. Проектът, към който са съпричастни екип специалисти, застъпва няколко основни направления, едно от които е модул „Здравно осигуряване – възможности и отговорности“. Инициативата ще продължи и тази година, като ще има сериозен акцент върху превенция на престъпленията срещу възрастни, каквито са телефонните и имотни измами, кражбите, хулиганските прояви и други заплахи в дома, на улицата и обществени места.

На отчетното събрание д-р Илиева запозна колегите си и с решенията на Конгреса на Европейския съюз на гражданите сеньори, който е основна част от Европейската народна партия. Форумът се проведе в белгийския град Льовен, а областната председателка на СГЕРБ бе един от тримата български делегати, наред с русенския си колега проф. Васил Пенчев и националния лидер на СГЕРБ посланик Николай Андреев.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!