13 четения

Шестима възпитаници на гимназията по икономика станаха студенти в УНСС

ШЕСТИМА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЕЧЕ СА СТУДЕНТИ В УНСС. В края на миналата седмица единадесетокласниците Бетина Цанева, Дарина Георгиева, Димитър Топков, Димитър Христов, Светослав Стойнов, Пламен Върбанов и Кристина Борисова от 12 клас участваха в състезание по икономикс, организирано от Асоциацията на икономическите училища в България.
Състезанието е индивидуално и се провежда под формата на електронен изпит. Учениците, които участват в него, решават тест, който включва 80 въпроса от учебното съдържание по въведение в икономикса, микроикономика и макроикономика.

Всички възпитаници на гимназията по икономика са се представили отлично и вече са студенти в УНСС.
ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА БЕТИНА ЦАНЕВА ОТ СТАРОПРЕСТОЛНАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ първо място и в училищния кръг на националното състезание по счетоводство, организирано от Министерството на образованието и науката. Бетина, която учи в специалност „Оперативно счетоводство”, отива в следващия кръг, където ще се състезава с единадесетокласници от цялата страна, които са заели първа позиции в своите училища.

Един коментар за “Шестима възпитаници на гимназията по икономика станаха студенти в УНСС

  • 16.02.2017 в 20:51
    Permalink

    А защо университетите в България не вземат направо да ги записват за студенти като се родят? Дават му ЕГН на бебето, и като бонус – факултетен номер! А за децата от Старопрестолната – браво! Ама като са толкова кадърни, по-добре да си бият камшика към някой западноевропейски университет! Пожелавам им успех!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!