32 четения

ВМРО във Велико Търново с женска организация

ВМРО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧРЕДИ СВОЯ ЖЕНСКА СТРУКТУРА, КОЯТО Е ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА, стана ясно вчера. За почетен председател е утвърдена Бистра Коларова – дългогодишен преподавател по френски език. Тя е внучка на войводата Миша Развигоров, съратник на Гоце Делчев, и дъщеря на Никола Коларов – деец на ВМРО.

Председател на женската организация на ВМРО е известният педиатър д-р Юлия Тонкова. Сред членовете й са икономистът Валентина Грозданова и Иваничка Маркова.

„Нашето присъствие няма да има политически акцент, а ще бъде хуманна, просветна, социална дейност. Важно е да дадем бъдеще на нашите деца, да си върнат ценностите, които формират корена на един народ. Ще ги учим на родолюбие, на здравословен начин на живот, като ще подхождаме специфично в различните възрастови групи”, коментира д-р Юлия Тонкова. Валентина Грозданова ще акцентира върху спортните прояви сред децата, а Иваничка Маркова пожела много съвместни инициативи заедно с младежката организация.

Първата инициатива е раздаването на 1000 мартеници сред децата – те са подготвени от ВМРО и са в бяло, зелено и червено, посветени на 140 г. от Шипченската епопея. „Мартеницата символизира българското, символизира началото и надеждата”, заяви д-р Юлия Тонкова.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!