3 четения

ПМГ „В. Друмев“ с две първи места от баскетболния турнир във В. Търново

Отборите на Природо-математическата гимназия „В. Друмев“ спечелиха Общинските ученически игри по баскетбол във В. Търново в две възрастови групи. Водените от Камелия Каваленкова тимове победиха във възрастите 8 – 10 и 11 – 12 клас, в които се включиха по три училища.

При по-малките ПМГ надигра втория състав в подреждането, този на ПЕГ „Проф. д-р А. Златаров“ с 85:61 и третия от Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „А. Попов“ с 46:26. В двубоя за второто място момчетата от Езикова гимназия биха „строителите“ с 69:52. Здрав мач изиграха средношколците на Природо-математическата гимназия и Американския колеж „Аркус“, сред които има състезатели на БК „Етър 49“. В крайна сметка „математиците“ надделяха със 73:64, вземайки реванш за миналата година, и вдигнаха купата за първо място. Втори са „аркусите“, след 59:44 срещу състава на Старопрестолната гимназия по икономика, който падна с 60:41 от ПМГ „В. Друмев“.

При девойките в двете възрасти се явиха само отбори на Езикова гимназия под ръководството на преподавателката Венцислава Петрова, които продължават на областно ниво.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!