14 четения

Полицейска гонка на бабаит вдигна накрак Самоводене

24-годишният Митко Шелев избягал с колата при проверка и ударил две патрулки

24-годишен от Самоводене опита да осуети полицейска проверка, неизпълнявайки полицейско разпореждане на Трифон Зарезан. Екшън се разиграва в селото около 20,40 ч. Пътни полицаи предприели спиране за проверка на лек автомобил „Опел Астра“. Водачът не само не изпълнил дадените от униформените ясни сигнали със стоп палка и светлини, но продължил управлението на автомобила с несъобразена скорост и предприел застрашаващи останалите участници в движението маневри по уличната мрежа на селото.

Насочил се в посока В. Търново, като в района на кръстовище бил застигнат от два полицейски автомобила, които му препречили пътя. Въпреки това водачът проявил изключителна дързост и отново не спрял, а извършил рискована маневра и ударил патрулните автомобили, като им нанесъл леки материални щети.

В землището на селото той изоставил опела и се отправил към гориста местност. Междувременно била изяснена собствеността на автомобила и самоличността на мъжа зад волана – Митко Шелев, известен на полицията и осъждан за кражби, притежание на наркотични вещества и шофиране в нетрезво състояние. Преди броени дни при проверка той се оказал без гражданска отговорност на същия автомобил. Няколко часа по-късно е установено и местонахождението му в селото. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато досъдебно производство за оказване съпротива на орган на властта.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!