558 четения

С над 4000 артикула посреща многобройните си клиенти магазин „Градина агро“ във Велико Търново

С ОГРОМЕН АСОРТИМЕНТ ОТ НАД 4000 АРТИКУЛА ПОСРЕЩА МНОГОБРОЙНИТЕ СИ КЛИЕНТИ МАГАЗИН „ГРАДИНА АГРО“ на фирма „Марк трейд“ ООД във Велико Търново. Той се намира на ул. „Козлуджа“ в индустриалната част на старата столица и е най-големият в Северна България с площта си от около 600 квадрата.

В „Градина агро“ се предлага всичко необходимо както за градината, така и за едрите и дребни земеделски производители, а това е и единственият в региона агроцентър, предлагаш на едно място семена, торове, малогабаритна земеделска техника, поливни системи, градински пособия, препарати за растителна защита, фолиа и т.н. Фирмата е утвърдена сред земеделските производители и кооперации, тъй като не прави компромис с качеството и партньорствата си с водещи български и световни компании в бранша. Освен това тук екипът, воден от агронома Ивайло Колев, дава консултации на място, които се оказват много полезни за производителите.

semena (2)Само семената, които „Градина агро“ предлага, са около 800 вида. Тук се намират хибриди на царевица и слънчоглед на почти всички представени на българския пазар световноизвестни компании.

Предлагат се още семена за пипер, краставици, грах, зелен и зрял фасул, алабаш, зеле, ряпа, патладжани, салати, краставици, моркови, както и над 40 сорта домати.

„Най-търсените семена за домати са българските, холандските и др. А от родните се предпочитат най-много розовите сортове. Според наблюденията ми при българските сортове повече се търси вкусът, а професионалните производители наблягат на добива и устойчивостта на болести. В момента пък тече масова сеитба на обичания зеленчук и точно сега е времето да се насяват семената за производство на разсад.

Ние сме заредени в изобилие, така че да задоволим очакванията на клиентите. Имаме и голямо разнообразие от посевен материал за картофи, като работим с холандска фирма. Картофите ни са от най-високия клас „А“, обяснява още агрономът. И допълва, че в „Градина агро“ има над 10 вида семена за картофи с гарантирано качество, както и семена за холандски червен, жълт и бял арпаджик.

В центъра има невероятно изобилие от подправки, както и над 300 вида препарати за растителна защита, торове за почвено и листно наторяване. Хит са препаратите на медна основа, които се търсят много, защото в момента е сезонът на второто зимно пръскане при овошките. В зависимост от вида и разфасовките торовете се предлагат от 3 лв. до 68 лв., които са най-ниските цени за търговия на дребно.

Освен сложни и комбинирани торове в най-големия агроцентър в Северна България се предлагат още торфопочвени смеси, както и чист торф в малки разфасовки от 5 до 60 литра, както и големи бали от 250 литра чиста торф.

В магазина има още отрови за мишки, както и електронни уреди за борба с подземни гризачи.

Цялото разнообразие на „Градина агро“ се съдържа и в магазина на фирмата на пазара в град Горна Оряховица.

Елена ЧАМУРКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “С над 4000 артикула посреща многобройните си клиенти магазин „Градина агро“ във Велико Търново

  • 20.02.2017 в 9:59
    Permalink

    Хубаво, ама не работи в неделя. Гражданите през работната седмица ли трябва да си купуват препаратите с които ще пръскат в неделя и частите за машините, които ще ремонтират в неделя?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!