9 четения

Учени разкриха тайната на цариците на дансинга

Учени от университета на Нортъмбрия установиха, че енергичното въртене на ханша и асиметричните движения на краката и ръцете гарантират успех на дамите на дансинга, съобщи в. „Дейли мейл“
По този начин танцуват Дженифър Лопес и Бионсе. Камерън Диас, която е вдървена в таза, обаче е пример какво не трябва да се прави на дансинга.
Според учените популярността на някои танцови движения има еволюционно обяснение. Полюляването на ханша е женско поведение, което насочва към плодовитост и младост. Способността крайниците да се движат независимо един от друг и по различен начин пък разкрива добър контрол над движенията и оттам здрави гени.
Учените са използвали за изследването си триизмерна технология за улавяне на движението. Те са работили с 39 жени, които са танцували на основен барабанен ритъм. Оценявали са ги 57 мъже и 143 жени.
Предишно подобно изследване за мъжете показа, че най-голям успех имат тези, които движат много горната част на тялото. Това вероятно насочва към физическа сила, която от еволюционна гледна точка е привлекателна за жените.
Резултатите от изследването са публикувани в сп. „Нейчър“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *