14 четения

Четиво за управници. Обитателите на ул. „Крайбрежна“ питат властта докога ще газят кал и ще тънат в боклуци

Деница Патрунчева си е направила пътека от плочки, за да се движат децата й

„През топлите сезони се появява и теч, който разкалва улицата и се образува тиня, която става свърталище на оси. През зимата е страшно! Боклуците не се извозват редовно, защото камиончето не може да слезе до долу, ако е хлъзгаво и кално, защото липсва настилка. Нехигиенично, опасно и рисково са трите думи, които описват състоянието на улицата в европейско Велико Търново. От Паметника на Асеневци тази наша уличка от около 100 метра прилича на катун. Досега сме получавали само обещания за асфалтиране, но сега пак идват избори“, алармира Деница Патрунчева, която е майка на две малки деца и живее на ул. „Крайбрежна“ 18. Тя си е направила пътечка с плочки и камъни, за да може да изкарва детската количка и по-голямото дете да не гази кал.

Състоянието на част от една от най-старите улици на Велико Търново – „Крайбрежна“, от N 6 до 22 е в такова трагично състояние, че е трудно да се нарече улица в 21ви век. Това е отсечката, която се намира точно под хотел „Гурко“. Тук настилка липсва изобщо, пътят се разкалва от най-малкия дъжд, в кал газят, за да отидат на работа, детска градина и училище над 20 човека. Слезе ли кола до долу, връщане няма до пълно изсъхване на пътя, освен ако не е високопроходим автомобил. Такива затруднения срещаме ние, хората, които имаме собствен имот в този район, малки деца, бебета, бизнес отношения, които са свързани с доставки и посещения от високопоставени личности. Този проблем предизвиква не само огромно неудобство, но и срам, че живеем в красив и развит град, а за да стигнем до него от къщата си, се налага да нагазим до глезени в кал“, разказва още Деница.

ТУК УЛИЧНОТО осветление също е оскъдно, а кабелите за електрозахранването са провиснали на 2,5 м от земята. Много туристи, които, изкушени да стигнат до реката, тръгват по тази улица и се натъкват на грозна гледка и на голямо пешеходно предизвикателство. За всичко това сем. Патрунчеви са информирали писмено кмета на старата столица Даниел Панов. Събирали са и подписки, но всичко е било глас в пустиня и голи обещания.

„За пръв път се обръщам към медия, защото все се надявах, че чиновниците от общината ще се размърдат. Неколкократно сме се обаждали в общината и заради аварийни течове на същия пътен участък, но едва ли искате да знаете отговора на администрацията, който е разочароващ и недостоен“, каза още Деница. Тя и семейството й се преместили преди няколко години от Варна в родния град на съпруга й. Все се надяват, че някой ще асфалтира тази отсечка от улицата и семейството най-сетне ще заживее в цивилизована инфраструктура в центъра на Велико Търново.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Четиво за управници. Обитателите на ул. „Крайбрежна“ питат властта докога ще газят кал и ще тънат в боклуци

 • 17.02.2017 в 17:16
  Permalink

  Събираме за метрото,северната дъга,южната тангента,западните покрайнини,цариградско,ботевградско,магистрала люлин и все такива в тоя „вааажен“ район…малките улички в Търново където също живеят хора(от преди да се появят такива в софия) са планирани за 22 век,така че имайте търпение!

  Отговор
 • 17.02.2017 в 21:21
  Permalink

  Вместо да дават 3 милиона лв. в изграждане на парк в квартал Чолаковци, да дадат 1 милион за парк и 2 милиона за оправяне на улици и междублокови пространства.
  Не е истина в колко окаяно състояние са много от тях. Сигурно е защото сме кандидат за еропейска столица?
  Не им знам сметките ама аз за 1 милион 5 парка мечта ще ви направя, честно.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!