5 четения

Все повече хора даряват тоалетите си за бедни абитуриенти

Близо 200 участници се включиха в благотворителната кампания за подпомагане на социално слаби абитуриенти. Инициативата във Фейсбук „Подари надежда на абитуриенти от домове“ стартира в края на януари и вече се радва на голям интерес. Идеята за създаването й е на Ивет Ичкова от Горна Оряховица, която първа дари роклята от абитуриентския си бал. Примера й последваха десетки други момичета от Великотърновска област и от други региони на страната, които искат да зарадват семейства и деца в неравностойно положение.

Момичетата предлагат балните си рокли и разноските, ако се налага те да бъдат изпратени до друго населено място. Предлагат също обувки, чанти и аксесоари към тоалетите. Сред идеите им е да организират също направата на грим и прически за някои от момичетата, като за целта търсят съмишленици.

Освен бални рокли могат да бъдат дарени и костюми, ризи, сака или панталони, които ще зарадват момчета от бедни семейства или социални институции. Всеки който иска може да подкрепи идеята и да се включи в групата. Необходимо е да се качи снимка на тоалета и информация за размера. Кампанията ще продължи до края на април.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!