231 четения

В централната поща във Велико Търново първо отварят сладоледена къща и винарна, а после 5-звезден хотел

Сградата е купена за 1,6 млн. евро, първите обекти заработват през март за празника на града

 

ЦЕНТРАЛНАТА ПОЩА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТОТАЛНО ПРЕОБРАЗИ ОБЛИКА СИ И СЕ ПРЕВРЪЩА В ГОЛЯМ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР, А ВПОСЛЕДСТВИЕ тук ще отвори врати и петзвезден хотел. Вече приключи първият етап от ремонта на сградата, която бе купена от БТК за 1,6 млн. евро от старозагореца Тодор Колев. Още следващия месец за празника на града тук отваря първата в Централна Северна България голяма сладоледена къща, която ще се намира на мястото на бившите телефонни кабини. Във вътрешността пък се оформя винарна и заведение за хранене. На по-късен етап бившата поща трябва да стане и петзвезден хотел с паркинг и множество търговски помещения, информира главният архитект на града Николай Малаков. През миналото лято собствениците на имота реконструираха цялата фасада, оформиха нови подходи и тротоари по протежението на улица „Независимост“. Бившата вече сграда на БТК, която доскоро приютяваше център за обслужване на клиенти, е на 5 етажа, включително един приземен. Емблематичният за града обект е построен във формата на буквата П, има и вътрешен двор, както и подходи с гаражи от юг. Общата й разгъната застроена площ е малко над 1380 квадратни метра, които ще приютят винарната и хотела.

Идеята е на нивото на основната търговска улица на града да се оформят множество магазини. Част от тях вече са завършени и даже функционират, след като се правят и отделни входове за всеки. Ненужните телефонни кабини в самия пощенски салон пък се трансформират в луксозен сладоледен салон. Инвестицията само в този обект е около 100 хил. лв. Кметът Даниел Панов вече отмени търговете за сладоледени будки, които се поставяха всяко лято пред стълбите на централния вход, именно заради новия салон.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

11 коментара за “В централната поща във Велико Търново първо отварят сладоледена къща и винарна, а после 5-звезден хотел

 • 20.02.2017 в 13:39
  Permalink

  Отменил тьрговете …колко удобно,ако това не е корупция…дори вьв Виена има будки за сладолед,защо ли на ги премахват?Кмете,дали общината сега ще печели повече?

  Отговор
  • 21.02.2017 в 13:59
   Permalink

   Голям шамар за дребните търговци…кучета ги яли….нека големите да трупат още 🙂

   Отговор
 • 20.02.2017 в 13:57
  Permalink

  Да бе, нали ставаме вече мегаполис….

  Отговор
 • 20.02.2017 в 14:25
  Permalink

  Мегалополис. Полис на мегаломанията. Както и да е. Дано да е приятно да седнеш на сладолед и кафе вътре, дано не е студена атмосфера по италиански тертип, че ние нали все копираме…

  Отговор
 • 20.02.2017 в 15:27
  Permalink

  По цял свят има будки за сладолед и какво ли не. Кой ще пазарува от тия магазини и сега са прекалено много.

  Отговор
 • 20.02.2017 в 15:50
  Permalink

  То пък едни бутки… гаден сладолед на висока цена. Да беше Аркобалено да съжалявам, а то денита, рафита, нестлита и други бози. Дано вкарат качествен сладолед, както е и в Пловдив и София

  Отговор
 • 20.02.2017 в 15:58
  Permalink

  Пак се убеждавам, че каквото и да се направи в този град мрънкачите винаги ще са недоволни. Дано наистина всичко стане както е замислено и да е красиво и приятно, престижно е и за града ни поне 2-3 петзвездни хотела да има, нека се развива и разраства, но да е добре както за туристите, така и за самите жители !

  Отговор
 • 20.02.2017 в 16:58
  Permalink

  Малкият бизнес да бъде отстрелян веднага за доброто на нашият човек!

  Отговор
 • 20.02.2017 в 19:46
  Permalink

  Пак притопляне на стари новини след има-няма година давност! Подобна статия бе публикувана и миналата пролет, даже и завършекът и беше същия – как кметът бил отменил търговете за сладоледени будки… Ние не сме толкова късопаметни, колкото им се струва на журналята! А пък ти, Стилиянчо, вземи, че измисли нещо ново, стига си тупал статийки-кьорфишеци от нафталина!

  Отговор
 • 21.02.2017 в 12:36
  Permalink

  Той толкова си може.
  Щом е за кмета и ит нафталина ще я отърси

  Отговор
 • 21.02.2017 в 16:28
  Permalink

  Хубаво прочетете статията драги . Не отменя всички места, а само това пред пощата.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!