7 четения

Община Свищов по проект успя да осигури работа на 56 души

В община Свищов бяха връчени удостоверенията за придобита професионална квалификация „Еколог” на 15 души. През последните шест месеца те преминаха през различни обучения и след като издържаха успешно изпит, в понеделник 14 от тях ще бъдат назначени на 6-месечен трудов договор към общината. Това стана факт благодарение на проекта „Младите хора в община Свищов – активни участници в местния трудов пазар”. Той е на стойност 356 204 лева и е насочен към повишаване на квалификацията на 60 младежи и осигуряване на шестмесечна заетост на поне 54 от тях.

Получилите своето удостоверение за еколог бяха последната група, която се обучава по проекта и която премина изпит за придобиване на професионална квалификация. По-рано 10 души завършиха успешно своя курс за специалността „Секретар”, 10 получиха удостоверение за помощник-организатор спортни дейности и прояви, 10 за охранител и още 15 лица получиха документи за специалността „Еколог”.

„От първите три групи на шестмесечен договор в общината са назначени 42 лица. Сега от втората група за специалността „Еколог” планираме да бъдат назначени още 14 човека. Така от всички завършили обучението 56 души ще имат осигурена работа на трудов договор. По този начин изпълняваме напълно условията на проекта”, коментира Стоян Парашкевов – директор на дирекция „Административно-правно, информационно обслужване, управление на проекти и европейски въпроси”.

В понеделник 14 от получилите удостоверение за еколог ще подпишат своите трудови договори. Пет от тях ще бъдат назначени към кметствата в населените места, а останалите ще бъдат в Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!