12 четения

Професор от ВТУ получи наградата на фонд „Акад. Владимир Георгиев”

ПРОФ. ПЕНКА БУРОВА ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ БЕШЕ УДОСТОЕНА С НАГРАДАТА НА ФОНД „АКАД. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВ“ ЗА 2016 Г. Отличието й се присъжда за значителния й принос в областта на езикознанието за монографията й „От мотивираност към произволност и обратно. (Мотивираност на езиковия знак, или как думите говорят за нещата)“.

Проф. Бурова получи отличието си лично от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски на тържествена церемония в Българската академия на науките.

Наградата на фонд „Академик Владимир Георгиев“ е годишна и се присъжда на индивидуални или колективни трудове, издадени през последните три години и представляващи значителен и оригинален научен принос в дадена област на езикознанието. В конкурса за 2016 г. са участвали индивидуалните трудове на четирима автори, предложени от СУ „Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Института по български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН.

Един коментар за “Професор от ВТУ получи наградата на фонд „Акад. Владимир Георгиев”

  • 20.02.2017 в 18:02
    Permalink

    Очевидно Пенка Бурова е наградена за „отличното“ познаване на западните езици, чиято методика на обучението води. Г-жа Бурова не познава нито един западен език, което с дисциплината която преподава директно я дисквалифицира , като професионалист в научната си сфера. А щом човек не е професионалист в собствената си сфера логично е да не получава награди , а порицания. Но Бурови с това са известни – нарцисизъм съчетан с тежък селски меркантилизъм. По подобие на Иван Харалампиев,който е бизнес-партньор по морето на известен храмов бизнесмен и Буров забогатя много и то за сметка на ВТУ.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!