10 четения

Ройтерс за Стоянка Мутафова: Деветдесет и петгодишна българска актриса все още грее на сцената

На 95 години Стоянка Мутафова, считана за най-възрастната играеща актриса в света, редовно изнася представления и не е изгубила младежкия си плам, пише агенция Ройтерс в кореспонденция от София, посветена на българската актриса.
„Кралицата на българската комедия“, посочва Ройтерс, има в актива си богата палитра от роли, стартирали още от далечната 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Мутафова успя да вдъхнови цели поколения българи да насочат своите кариери в киното и театъра.
„Времето измина толкова бързо!“, доверява Мутафова пред Ройтерс, минути преди да излезе на сцената на театър „Сълза и смях“, за да се превъплъти в поредната си роля в постановката „Госпожа Стихийно бедствие“.
Агенцията отбелязва, че Стоянка Мутафова стана най-възрастната играеща актриса в света, след кончината в Москва на 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин. Малко след смъртта на Зелдин, български представители внесоха предложение Мутафова да бъде вписана в книгата с рекордите на Гинес. Актрисата обаче приема идеята с безразличие. „Това не ме ласкае, тъй като е свързано с възрастта ми“, заявява тя.
Въпреки че си помага с патерица, за да излезе на сцената, тя не спира да ръси шеги и играе пред публика 4-5 пъти месечно, пише агенцията.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!