86 четения

Четиригодишни малчугани в детска градина „Соня” се докоснаха до вещи на Васил Левски

ПЪРВИЯ СИ ОТКРИТ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ПРОВЕДОХА МИНАЛИЯ ДЕН ЧЕТИРИГОДИШНИТЕ МАЛЧУГАНИ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СОНЯ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Децата са от група „Пчелица”, членове на клуб „Млади възрожденци” и най-малките представители на Общински клуб „Васил Левски” в старата столица.

Те имаха възможност да се докоснат до вещи на Левски – пушка, знаме, револвер и четническа униформа.

Ученици от клуб „ООН” към Центъра за личностно развитие разказаха за събития от живота на Левски. В края на урока всички деца и родители получиха календари на Левски, които бяха изпратени от Васил Василев от Общоградски комитет „Васил Левски”. Урокът беше посветен на 180 години от рождението и 144 години от гибелта на Васил Левски. Срещата е провокирана от идеята на кмета на Велико Търново Даниел Панов за открити уроци в учебните заведения, посветени на бележити българи, изявени великотърновци и значими събития от българската история.

Детска градина „Соня” има изработена методика за уроците по родолюбие. Те са структурирани така, че да са подходящи и за четиригодишни деца, обяснява директорът на детското заведение Жаклин Павлова. В тази детска градина от години съществува практиката най-големите деца от подготвителната група да стават членове на комитета „Левски”. Тази година за първи път в инициативата бяха включени и по-малки деца.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *