122 четения

БСП регистрира листата си за изборите на 26 март, целта са три мандата

„ТЪЙ КАТО СЛОГАНЪТ НА НАШАТА КАМПАНИЯ Е „ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА“, ИМА СЕРИОЗНО ОБНОВЛЕНИЕ В КАНДИДАТДЕПУТАТСКАТА ни листа с изключително голям брой млади, но вече утвърдени имена в обществен и политически план, но разбира се, има и приемственост в лицето на Весела Лечева и Марияна Бояджиева.“

Това каза областният председател на БСП във Велико Търново Валентин Ламбев, който лично регистрира листата с 13 кандидати за народни представители на червената партия вчера. Той посочи, че листата има представител на ВТУ в лицето на декана на Педагогическия факултет проф. Кутева, а всяка от големите общини на региона също има свой кандидат.

„Ще направим една силна кампания, защото имаме добра, реална и работеща програма за управление. Ние сме алтернативата, ще се срещнем с много хора, за да можем да поговорим за всичко онова, което им е нужно като промяна. Убеден съм, че БСП в този коалиционен формат ще е първата политическа сила в предстоящите избори, като за нашата област целта ни са три депутатски мандата“, посочи Ламбев, който също е кандидат за народен представител. Ето и листата:

 

 1. Весела Лечева, която е депутат в 39-ото и 40-ото Народно събрание от гражданската квота на БСП. През 2005 г. става председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Тя е почетен гражданин на старата столица.
 2. Валентин Ламбев – областен и общински председател на БСП, втори мандат общински съветник. Управител на частна фирма, икономист по образование. Завършил Българско училище за политици „Димитър Паница“.
 3. Мариана Бояджиева – народен представител в 42-рото и 43-ото ОНС, заместник-областен управител 2005 – 2009 г., историк по образование. Председател на Областния и Общински съвет на БСП в периода 2007 – 2013 г.
 4. Явор Божанков – председател на Асоциация на рециклиращата индустрия. Юрист по образование, завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Представител на гражданската квота.
 5. Христо Кавалски – един от най-младите и активни общински съветници в Община Павликени – втори мандат. Председател на постоянната комисия за „Младежта, спорта и туризма” към Общински съвет – Павликени. Председател на БСП Павликени. Завършил е стопанско управление и е магистър по специалността „Фирмен мениджмънт и контролинг”.
 6. Любомир Любенов – зам.-председател на Общински съвет Свищов, общински председател на БСП в Свищов, втори мандат общински съветник, магистър по финансов мениджмънт.
 7. Андрей Картунов – лауреат на четири международни и три национални конкурса. Завършил музикална педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Има множество завършени майсторски класове в страната и чужбина. Председател на Младежко обединение на БСП Лясковец.
 8. Николай Теодосиев – най-младият кмет в община Велико Търново – кмет на село Дичин, завършил е стопанско управление и магистратура по бизнес администрация.
 9. Михаил Михалев – журналист, преподавател в ХГ „Св. св. Кирил и Методий” в периода 2013 – 2014 г – PR в областна администрация. Завършил е политическа журналистика във ВСУ „Черноризец Храбър”.
 10. Проф. Венка Кутева-Цветкова – от 1999 г. е доктор по педагогика след защитена дисертация на тема „Историко-педагогически измерения в педагогическото наследство на Димитър Кацаров“. През 2002 г. получава научното звание „доцент“ по теория на възпитанието и дидактика. През 2014 г. става доктор на науките с дисертация на тема „Социалнопедагогическа работа в българското училище“. От 2015 г. е професор. През 2015 г. е избрана за декан на Педагогическия факултет във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От 2003 г. е член на Академичния съвет на Великотърновския университет. Председател на Общото събрание на Педагогически факултет в периода 2011 – 2015 г. Член на Съюза на учените в България.
 11. Тошко Тодоров – подполковник, офицер от резерва, асистент по педагогика и психология в НВУ „Васил Левски”. Председател на Отечествения съюз – Велико Търново, висше военно академично образование във Военна академия „ Г. С. Раковски” – гр. София.
 12. Стоян Манчев – собственик на разсадник за декоративна растителност, занимава се със собствен бизнес от 10 години. Магистър е по икономика на туризма. Коалиционен партньор от БЗНС „Ал. Стамболийски”.
 13. Красин Каракоцев – счетоводител във фирма „Викра консултинг“ ООД, Велико Търново, завършил е Икономически университет Варна. Почетен председател на Градски ученически парламент.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

2 коментара за “БСП регистрира листата си за изборите на 26 март, целта са три мандата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!