90 четения

Дневният стационар за деца и възрастни към „ДКЦ I – В. Търново” с нови предложения към пациентите

Дневният стационар за деца и възрастни към „ДКЦ I – Велико Търново” ЕООД е с ново удължено работно време и приема пациенти всеки делничен ден от 8.00 до 18.00 часа. В него се обслужват пациенти, които след кратка терапия, диагностика или лечение се нуждаят от няколкочасово наблюдение, както и такива, на които лекари са назначили манипулации, като инжекции, включване на система, ЕКГ. Най-чести пациенти на дневния стационар (каб. 226) са болни, които след посещение при своя личен лекар или специалист, прибирайки се вкъщи, следва да изпълнят терапия с подкожна, мускулна или интравенозна инжекция, както и включване на система и поставяне на абокат.

В уютна обстановка, спокойна и комфортна среда доказаните професионалисти по здравни грижи – медицинска сестра Ваня Бакалова и акушерка Дианка Вълева, обгрижват, наблюдават и изпълняват зададените предписания за всеки пациент.

Може да бъде извършена всяка манипулация, стига да има лекарско назначение за нея, а самото й осъществяване става под лекарско наблюдение и консултация с медик при нужда. Единственото което пациентите трябва да носят със себе си е предписания от лекаря им медикамент. Всички останали консумативи, като спринцовки, игли, системи се предоставят на място в дневния стационар към „ДКЦ I – В. Търново”.

За услугите, извършени манипулации, а не почасов престой, пациентите заплащат в информационния офис на регистратурата, защото не се покриват от НЗОК. Така по ценоразпис за вземане на венозна кръв се дължат 2,00 лв., за подкожна инжекция – 5,00 лв., интравенозна инжекция – 8,00 лв., поставяне на абокат – 10.00 лв., включване на система – 20.00 лв., ЕКГ – 3.00 лв., скарификационна проба за чувствителност за антибиотик – 2.00 лв., измерване на кръвно налягане – 3.00 лв.

2 коментара за “Дневният стационар за деца и възрастни към „ДКЦ I – В. Търново” с нови предложения към пациентите

 • 15.02.2017 в 14:07
  Permalink

  Ваня Бакалова е професионалист в професията си и наистина е Човек заслужаващ уважение. Да е жива и здрава и все така усмихната и позитивна. :}}}

  Отговор
 • 15.02.2017 в 19:33
  Permalink

  Ваня е невероятен човек и истински професионалист! Винаги е готова да помогне. Имаме късмет, че продължава да работи във В. Търново. Пожелавам много здраве на нея и на близките ѝ!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!