12 четения

Над 600 мартеници направиха децата от Община Г. Оряховица за традиционната мартенска изложба

Над 600 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения на Община Горна Оряховица за традиционната мартенска изложба. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом.

Преди да бъде открита изложбата, поздрав към всички гости отправиха децата от ОУ „Иван Вазов”. Гости на откриване бяха Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки, инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, директори и учители на детски и учебни заведения, деца и родители.

Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 27 февруари.

На 1 март, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”, мартениците ще бъдат подарени на гражданите. Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината. В инициативата ще се включат Историческия музей и читалищата в съставните селища.

На 1 март традиционно мартеници ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

Община Горна Оряховица по традиция изпрати мартеници и на побратимените градове. Те са изработени от децата от клуб „Земята и ние” при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Източник: Община Г. Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!