Сребро и бронз за борците от региона от шампионата за момчета

Два медала спечелиха клубовете от региона от Държавното лично първенство по свободна борба за момчета в Бургас. Схватките се проведоха на 17 и 18 февруари в зала „Никола Станчев“ в квартал „Меден рудник“ с участието на 256 състезатели от 53 клуба.

Бронзов медал взе Марин Маринов от великотърновския клуб „Етър Виктори 2011“ в категория до 35 килограма. Съотборникът му Владислав Димитров е осми до 42 кг.

До 66 килограма на пето място се подреди Денис Желев, от друг клуб от старата столица „Илия Павлов“, осми е Виктор Христов „Етър Виктори 2011“, девети Даниел Любенов от „Радослав Великов – Михаил Ганев“.

Пробив до финалната схватка в категория до 73 килограма направи Симеон Ангелов от „Академик- 2012“ (Свищов). Той обаче загуби спора за златото от Кирил Пърцев „Армеец-ЦСКА“ и трябваше да се задоволи със сребро. Пети в същата категория е Венелин Ненов от стражишкия клуб „Румен Павлов“. На пето място в плюс 85 кг се класира Ферджан Фаридин от горнооряховския „Локомотив“, осми завърши Никола Спиридонов от „Радослав Великов-Михаил Ганев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.