10 четения

Ученици от Полски Тръмбеш обраха наградите в национално състезание

С две първи и две трети места се върнаха учениците от СУ „Ц. Церковски” в П. Тръмбеш от националното ученическо състезание, организирано от СА „Д. А. Ценов“ в Свищов. В надпреварата в края на миналата седмица се включиха единадесетокласници и дванадесетокласници от 22 училища от 17 града. Участниците бяха разпределени в смесени екипи, съставени от представители на различни училища в пет направления: управление на проекти, митнически и данъчен контрол, маркетингът в действие, мениджмънт академия и млад агропредприемач.

СУ „Ц. Церковски” се включи в състезанието в три направления. Представители на училището в състезанието бяха Манол Апостолов, Михаела Иванова, Кристиян Йорданов и Михаела Михайлова, ученици от 12-и клас, и Галя Иванова, Мария Костова, Йорданка Петрова, Памела Димитрова, Даниела Димитрова и Димитър Василев, ученици от 11-и клас, с ръководители Диана Василева и Ива Димитрова. Манол Апостолов и Михаела Михайлова спечелиха престижното първо място в направление „Управление на проекти“. Журито бе впечатлено от разработените проектни предложения в областта на спорта и младежкото доброволчество, както и от презентационните умения на учениците.

Отборът на Кристиян Йорданов зае трето място в същото направление със своя проект за създаване на спортни съоражения, а екипът, в който участваха Даниела Димитрова и Димитър Василев, грабна третото място в направление „Млад агропредприемач“ със своята идея за развитие на селски туризъм, създаване на ферма за щрауси и отглеждане на годжи бери.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Ученици от Полски Тръмбеш обраха наградите в национално състезание

  • 21.02.2017 в 18:47
    Permalink

    Ох, редакцията, имам съобрАжения, че не се пише съорАжения.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!