13 деца от областта се борят за 9-те награди на фондация „Бербатов”

13 УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА НОМИНИРАНИ ЗА НАГРАДИТЕ НА ФОНДАЦИЯ „БЕРБАТОВ” „УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ“. Първокласничката Теодора Стоянова е най-малката сред тях. Теодора е само на 7 г., но вече има успехи в областта на поп пеенето, заради които е и предложена за отличие. Малката изпълнителка учи пеене при вокалния педагог Петя Василева в сдружение „Елита“ – Велико Търново. Занимава с музика от 4-годишна възраст, вече е в първи клас и е ученичка в ОУ „Свети Патриарх Евтимий“.

В област „Поп пеене” са номинирани още две момичета от Велико Търново – Мирена Петкова, ученичка в трети клас и възпитаничка на вокалния педагог Петя Кръстева, и Василия Стоичкова, която е десетокласничка в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.

Третокласниците от Средно училище „Николай Катранов” в Свищов Дони и Елия и Гала Захариева, възпитаничка на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”, се борят за награда в областта на танцовото изкуство. Тримата танцуват в танцова школа „Зоки” в старата столица. Кристин Сутрова, която обира всички първи места на танцовите конкурси като представител на „Виргиния балет”, също е сред успелите деца на България. Кристин учи балет при Виргиния Казарина.

Двете талантливи близначки петокласничките Теодара и Александра Даскалови в Средно училище „Емилиян Станев” се борят за награди в две категории – пиано и математика. С постиженията си в точната наука в клуба на фондацията вече са влезли и трима ученици от СУ „Николай Катранов” в Свищов – деветокласничката Любомира Димитрова, Никола Вълчев в трети клас и Виктория Георгиева, ученичка в четвърти клас.

Бояна Томова и Емил Стефанов са номинирани за спортните си постижения. Бояна е състезател по плуване и ученичка в гимназия „Аркус”, а Емил е най-добрият шахматист на България в своята възрастова група и учи в ПМГ „Васил Друмев”. И двамата са единадесетокласници.

Десетки ученици от цялата страна се борят за отличията, които са само девет. Всички деца, които са попаднали в Клуб 2016, независимо дали ще бъдат отличени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който фондация „Димитър Бербатов“ издава всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *