73 четения

Баба накълца с нож и брадва дядото си в съня му в Лозен

75-годишният Никола бере душа в болница, жена му Райна е прибрана в психиатрия

Баба Райна от Лозен намушка с нож и после наряза с брадва в съня му дядо Никола, с който има дългогодишен брак. Драмата се разиграла в нощта срещу сряда. 73-годишната жена и 75-годишният й съпруг си легнали в постелята, но към 1,30 часа старицата станала и грабнала кухненски нож. Започнала да ръга с него спящия си съпруг. След това грабнала брадва и продължила да го кълца. Старецът успял да се довлече навън от къщата и започнал да стене.

След часове съседи го намерили в кръв и с дълбоки рани и се обадили на тел. 112. Веднага дошли полиция и Спешна помощ. Мъжът е откаран в търновската болница, където лекари се борят за живота му. Той е в реанимация с опасност за живота. Баба Райна е настанена в психиатрията във Велико Търново за поставяне на диагноза. Причините за семейната трагедия са неизвестни засега.

Според кмета на Лозен Мирослав Топалов те били тихи хора и преди години се преселили от Долна Оряховица. „Може да са имали конфликти и проблеми, но поне аз не знам. Имат три деца и внуци, които са уведомени. Той е работил като шофьор“, поясни още кметът на стражишкото село. Драмата разследва Окръжна прокуратура, където е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Баба накълца с нож и брадва дядото си в съня му в Лозен

  • 22.02.2017 в 12:55
    Permalink

    По-неграмотно написани заглавие и статия отдавна не бях чела. #бъдиГрамотен

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!