21 четения

Екоинспекцията издаде предписания за почистване на речните корита

До 21 април общинските администрации трябва да организират дейността по почистване на речните корита и прилежащите им територии. От регионалната екоинспекция във Велико Търново са изпратили предписания до местните власти. При констатиране на нерегламентирани замърсявания трябва да предприемат мерки за отстраняването им и да не се допуска образуването на нови, напомнят от инспекцията.

Експерти на РИОСВ са изготвили график за проверки на място по изпълнението на издадените предписания. При констатиране на нерегламентирани замърсявания ще бъдат съставяни актове за административни нарушения.

2 коментара за “Екоинспекцията издаде предписания за почистване на речните корита

 • 22.02.2017 в 13:50
  Permalink

  Речните корита трябва да бъдат прочиствани по предварителен план и редовно Какво правите това съобщение като нещо особено. Това е напълно нормално, за нормални държави, задължение на определената служба. Но у нас това се предлага като едва ли не някакво геройство. И сигурно у нас е и такова!

  Отговор
 • 23.02.2017 в 9:25
  Permalink

  Дано екоинспекторите са разбрали, че в речните корита големите дървета не застрашават сигурността. Проблема е в храстовидните растения по които се задържат наноси и за това се покачват нивата нивата на реките.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *