77 четения

Зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова бе част от журито в Национално ученическо състезание

На 17 февруари 2017 година се проведе Национално ученическо състезание по управление на проекти в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Община Свищов имаше свой представител сред журито, в лицето на зам.-кмета Анелия Димитрова. Националното състезание е очаквано от учениците и всяка година в него вземат участие над 60 участници от 11 и 12 клас на средните училища от цялата страна.

На събитието, което се проведе в СА „Д.А. Ценов“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, учениците направиха опит да разработят проектно предложение по Националната програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 2: Национални младежки инициативи и кампании. Разделени в екипи, подпомагани от ментори – студенти от специалностите „Стратегическо и бизнес планиране“ и „Публична администрация“, в избрана от тях тематична област:

Тематична област 1. Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи;

Тематична област 2. Развитие и признаване на младежката работа;

Тематична област 3. Насърчаване на здравословния начин на живот сред младите хора;

Тематична област 4. Активизиране на младите хора в малките населени места;

Тематична област 5. Младежко предприемачество;

Тематична област 6. Европейски политики и председателство на България на Съвета на ЕС.

Съгласно регламента на състезанието, от екипите се очакваше да дефинират проблем в рамките на избраната тематична област, формулират цел и определят целевите групи на проектното предложение, да посочат дейностите, с извършването на които ще се постигнат целите на проекта, както и да представят очакваните резултати от изпълнението на заложените в проекта дейности.

По покана на катедра „Стратегическо планиране“ зам.-кметът Анелия Димитрова бе в състава на журито, което оцени разработките на проектните екипи. Тя връчи награди на един от екипите, който я впечатли с разработен проект в тематична област 4: Активизиране на младите хора в малките населени места. Чрез наградите, предоставени от Община Свищов, младите хора получиха допълнителен стимул за добре свършената работа.

В края на събитието гл. ас. д-р Юлиян Господинов връчи на зам.-кмета Анелия Димитрова грамота от името на Ректора, присъдена на Община Свищов за активно участие в академичния живот на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“.

Един коментар за “Зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова бе част от журито в Национално ученическо състезание

  • 22.02.2017 в 19:54
    Permalink

    гОЛЯМА ТЪПНЯ ,НАЛИ СТЕ НАПИСАЛИ,ЧЕ УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СА ОБРАЛИ НАГРАДИТЕ ! кОМУ Е НУЖНО ДА ЗНАЕ,ЧЕ ЗАМ.КМЕТ Е РАЗДАЛ НАГРАДИ .АМА ТО В ПЕТИ КЛАС СЕ ПИШЕ ПО-ДАБРЕ,БЕ ХОРА !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!