5 четения

Листата на „Нова република“ с 14 изявени кандидати, водач е зам.-председателят на 43-ото НС Иван Иванов

„НАШАТА ЛИСТА Е ОТ 14 ИЗЯВЕНИ ЛИЧНОСТИ ОТ ЦЯЛАТА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, СМЕЛИ И СВОБОДНИ ХОРА, УБЕДЕНИ ДЕМОКРАТИ. Ние сме „Нова република“ – единствената дясна алтернатива на ГЕРБ и БСП, чиято цел е в следващия парламент да има истинска опозиция на голямата коалиция, която кроят в момента БСП и ГЕРБ.“ Това каза след регистрацията на листата на „Нова република“ областният координатор на ДСБ Йордан Байчев. Той бе категоричен, че противоборството между ГЕРБ и БСП е изкуствен театър, целящ да заблуди българските граждани. Байчев призова за честна битка на идеи и изтъкна, че водач на листата е зам.-председателят на 43-ото Народно събрание Иван Иванов, който бе най-енергичният народен представител от областта.

„Искаме да възродим идеала за Нова република, чиято люлка е именно тук, в Следосвобожденско Търново. Реалисти сме и целта ни е един мандат от областта, както и представителство в следващия парламент, което да стане основа за бъдещо антикорупционно мнозинство, така че то да отвоюва държава от олигархията“, каза журналистът Елена Чамуркова.

„Нова република“ е кауза на политически личности като Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов и като нашия водач Иван Иванов, който по време на мандата свърши огромна работа за Великотърновска област. Това са хора с безспорни политически биографии, опит, доказали, че между постовете и принципите избират да отстояват принципите си“, коментира Чамуркова. Според нея в кампанията „Нова република“ ще предложи решения на проблемите за бедността, която е следствие на огромните кражби през обществените поръчки и липсата на големи инвестиции в областта. Други акценти ще бъдат далаверите около строежа на АМ „Хемус“ и концесията на летище Горна Оряховица, лошото състояние на публичната и културна инфраструктура в региона, високите данъци и неадекватните общински услуги, сигурността в малките населени места, проблемите с финансирането на трите университета и техните намаляващи функции за сметка на столичните вузове.

„Не искаме за региона да се говори: „Красиво, но лошо място за живеене“. Искаме Велико Търново и областта да бъдат исторически и стопански център на България, защото България не е само София, Варна и Бургас, а за нас е преди всичко Царевец и Трапезица“, подчерта журналистът.

„Разчитаме на подкрепата на гражданите и очакваме отлични резултати“, каза председател на областния щаб на „Нова република“ Цветан Цветанов.

Ето и листата:

1. Иван К. Иванов – психолог, преподавател, зам.-председател на 43-ото НС.

2. Людмила Илиева – адвокат, член на националното ръководство на ДСБ.

3. Елена Чамуркова – журналист, докторант по политология към ВТУ.

4. Борис Миновски – юрист, преподавател, бивш апелативен прокурор.

5. Кремена Енчева – учител, обявена за учител на годината от МО за 2013 и 2015 г., почетен гражданин на Лясковец.

6. Красимир Кръстев – компютърен специалист.

7. Д-р Анелия Георгиева – директор на Дом за медикосоциални грижи – гр. Дебелец.

8. Евгени Райчев – инженер телекомуникации.

9. Виолета Белчева – специалист човешки ресурси.

10. Стефан Мянков – специалист човешки ресурси.

11. Радослав Иванов – финансист, управлява собствен бизнес.

12. Цветан Цветанов бизнесмен, собственик на фабрика за сладоледи „Дени“.

13. Д-р Мавроди Калейнски, гинеколог, втори мандат общински съветник във В. Търново.

14. Йордан Байчев – социолог, областен председател на ДСБ.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!